27.10.2020-13:51 (Son Güncelleme:27.10.2020-13:48)

Tavuklu Mantarlı Çıtır Börek Nasıl Yapılır? Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi

Hem kolay, hem lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu tavuklu mantarlı çıtır börek tam size göre! Peki tavuklu mantarlı çıtır börek nasıl yapılır? Yufka ile yapılan, kolay tavuklu mantarlı börek tarifi...

Tavuk ve mantarın karışımından ortaya çıkan enfes böreğin tadına bakan herkes, size methiyeler düzecek! Üstelik bu tarif yufka ile yapıldığı için oldukça kolay… Hem kolay hem lezzetli çıtır böreği, muhakkak deneyin. İşte tavuklu mantarlı çıtır börek tarifi...

MALZEMELER

3 adet yufka

1/2 kilogram mantar

1/2 kilogram tavuk bonfile

2 adet yumurta

1 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

1 adet soğan

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

PÜF NOKTA

Yoğurt ve labne peynirli sos ile servis edilebilir.

YAPILIŞI

Öncelikle mantarları ince bir şekilde kesin. Bir yemek kaşığı sıvı yağı tencereye koyun ve mantarları soteleyin. Başka tencereye de sıvı yağ ekleyin, yemeklik doğradığınız soğanı koyun ve kavurun. Üstüne kuşbaşı olan tavukları ilave edip, biberleri ince kesip ekleyin ve tuz, karabiber ekleyip pişirin.

Farklı bir kaba yumurtayı koyun ve iyice çırpın. Üstüne sıvı yağ ilave edin. Yufkaları serip dörde bölün. Böldüğünüz parçaları da üçe bölerek toplam 12 parça elde edilir. (Dilerseniz hazır üçgen yufka da tercih edebilirsiniz.)

Bir üçgen yufkanın üstüne hazırladığınız sostan 1-2 kaşık sürüp, tavuklu mantarlı iç harçtan eklenir ve sigara böreği gibi sarılır. Ayrıca bir gece boyunca buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve börekleri dizin. Üstüne yumurta sarısı sürün ve isterseniz çörek otu ile süsleyin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr