30.10.2020-12:25 (Son Güncelleme:30.10.2020-12:23)

Tavuk Fajita Nasıl Yapılır? Tavuk Fajita Tarifi

İspanyol mutfağına ait olan fajita birçok kişinin severek tükettiği yemeklerden biridir. 'Etin en güzel yeri' anlamına gelen fajita, tortilla ekmeğiyle dürüm halinde servis ediliyor. Sizin için tavuk fajita tarifini derledik. Peki, tavuk fatina nasıl yapılır? İşte tavuk fajita tarifi…

Yüksek ateşte sotelenen et ve sebzelerin bir araya gelerek tortilla ekmeğinin içerisindeki yeri alarak hazırlanan fajita, hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen bir lezzettir. Sizin için tavuk fajita tarifini derledik. İşte tavuk fajita için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...

MALZEMELER

  • 2 adet tavuk göğsü (fileto)
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Marine için:

  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri

NASIL YAPILIR?

Tavukları jülyen şekilde doğrayın. Marine için sarımsakları ince olacak şekilde doğrayın. Bir kabın içerisine sarımsak, limon suyu, pudra şekeri ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştırın. Doğradığınız tavukları bu sosun içerisine atın. Yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sırada kuru soğanları piyazlık şekilde doğrayın. Kapya ve dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra onları da jülyen olarak doğrayın. Geniş tabanlı bir tavanın içerisinde zeytinyağını kızdırın. Doğradığınız sebzeleri yağın içerisine atarak yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Ardından tavuk etlerini de sebzelerin üzerine ekleyin ve yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Son olarak üzerine tuz, kekik ve soya sosunu ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı tortilla ekmeklerine pay edin ve soğutmadan servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun...

Haber365
bilgi@haber365.com.tr