05.01.2021-14:39 (Son Güncelleme:23.11.2024-22:34)

Tavuk ve piliç eti protein, vitamin ve mineral açısından oldukça faydalı bir besin kaynağıdır.

1


Tavuk ve piliç eti protein, vitamin ve mineral açısından oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Ancak piliç alırken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Sofralarımızı süsleyen tavuk etinin insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmez. Protein deposu olan tavuk eti özellikle çocukların gelişim dönemlerinde ve anne adaylarının beslenmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

2


Kalp dostu olan tavuk eti, koroner kalp hastalıkları riskini büyük ölçüde azaltıyor. İçeriğinde bulunan vitaminler tüm yaş gruplarının ihtiyacını karşılar ve bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur. Liflerinin kısa olması kolay sindirilmesini ve hazmın kolaylaşmasını sağlar. Tavuk eti sıcak ve soğuk tüketilebildiği için pratik bir besin olmasından dolayı çok sık tercih edilir.

3


Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği piliç alırken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken hususları aktardı. İşte piliç eti pişirme ve satın almada dikkat edilmesi gereken püf noktalar…

4

Satın Alırken ve Pişirmeden Önce


Piliç satın alırken ürünün markalı ve ambalajlı olmasına dikkat edilmesi gerekir. Aynı zamanda ürünün son tüketim tarihide mutlaka kontrol edilmeli.

5


Ürünün soğuk zincirinin bozulup bozulmadığına ve saklama koşullarının uygun olup olmadığına dikkat edilmeli. Pilicin tazeliğini ve soğukluğunu muhafaza edebilmesi için alışveriş sırasında sona bırakılmalı. Alışverişten sonra eve gelindiği zaman piliç etini oda sıcaklığında bekletilmeden buzdolabına konulmalı.

6


Piliç dondurulmuşsa ve hemen pişirilmeyecekse ambalajıyla beraber derin dondurucuda (-18°C’) 6 ay muhafaza edilebilir. Piliç eğer buzdolabında çözündürülecekse 1 gün önce derin dondurucudan çıkarılıp buzdolabına alınmalı. Satın alınan ürün buzdolabında (0-4°C) son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Çözündürülmüş piliç ise tekrar dondurulmamalıdır.

7

Haşlama


Dondurulmuş piliç çözündükten sonra haşlamak iyi bir yöntemdir ve yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar.

8


Piliç etinin tam pişmiş olması mühim bir konudur. Önerilen süre zarfında ve suyu berraklaşıncaya kadar haşlanması gerekir.

9


Bir pilicin yeterince pişmiş olduğunu anlamak için bir gıda termometresi kullanabilirsiniz. Termometre piliç etinin dolgun yerine saplanarak iç sıcaklık ölçülür. İç sıcaklığın 75-80°C olması gerekir.

10


Mutfak termometresi yoksa pilice çatal batırıp pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Çatal batırıldığında çıkan su berraksa piliç pişmiş demektir.

11

Fırında Kızartma


Pilicin kendi yağında pişmesi ve nemini koruması, dolayısıyla daha lezzetli olması için fırın poşeti içinde pişirmek daha uygundur.

Tavuk Etini Buzluğa Atıyorsanız Bunlara Dikkat
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR