Tava böreği tarifi : en güzel ve lezzetli tava böreği nasıl yapılır? Tava böreği malzemeleri ve pratik tarifi
Son zamanların lezzetiyle meşhur böreklerinden tava böreğinin tarifi internet üzerinden sıkça araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki En güzel ve lezzetli tava böreği nasıl yapılır? İşte Tava böreği malzemeleri ve pratik tarifi...
Sofraların en sevilen yiyeceklerinden börekler arasında yer alan tava böreği bir çok insanın favori yiyeceği olarak biliniyor. Kokusu ve tadı ile oldukça lezzetli olan tava böreğinin nasıl yapıldığını ve yapılması için gereken tarifleri merak edenler arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.
En güzel ve lezzetli tava böreği nasıl yapılır?
20-40 dakika arasında pişirilen tava böreğinin ortalama kalori değer 318’dir. Lezzetli bir tava böreği için gereken malzemeler ve tarif şu şekildedir:
Malzemeler
Sosu İçin:
-1/2 su bardağı süt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı soda
-2 adet yumurta
-1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
-4 adet haşlanmış patates
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pul biber
-1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 su bardağı beyaz peynir (yumuşak, ufalanmış)
-1/2 demet kıyılmış maydanoz
Diğer Malzemeler:
-3 adet yufka
-1/2 su bardağı kaşar peyniri
-3 tatlı kaşığı tereyağı
Tarifi
İlk olarak bir kasede yarım su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı soda, 2 tane yumurta vr 1 çay kaşığı tuz karıştırılır. Bu sırada 4 adet patates püre halini alıncaya dek karıştırılır ve sonrasında da ezilir. 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber, 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 su bardağı yumuşak beyaz peynir ezilmiş patatese eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Son olarak ise yarım demet doğranmış maydanoz karışıma ilave edilir ve iç harç hazır hale getirilir.
Yufkalardan birisi tezgaha serilir. Hazırlanan iç harç yufkanın ortasından başlayarak her tarafına yayılır. Yayma işlemi tamamlanan yufka alt kısımdan yukarıya doğru sarılır. Sarılan yufkaların bir ucu içe doğru kıvrılıp rulo haline getirilir ve tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır.
Böreğin pişirileceği tava önceden ısıtılır ve 2 tatlı kaşığı tereyağ üzerinde eritilir. Ardından da rulo haline getirilen yufkalardan bir tanesi tavanın tam ortasına, diğer yufkalar ise onun etrafına konur. Sonrasında yufkaların üzerine yarım tatlı kaşığı tereyağ sürülür. Böreğin her bir yüzü 5 dakika boyunca yüksek ateşte, 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir. Ara sıra spatula yardımıyla tavanın altı kontrol edilir.
Böreğin pişmiş yüzeyine yarım tatlı kaşığı tereyağ daha sürülür ve börek bir servis tabağına alınır. 10 dakika boyunca bekletilmesinin ardından servis edilir. Afiyet olsun.