Tarzıyla Instagram'da Moda İkonu Haline Gelen Coco
Coco pink princess fotoğrafları, minik ınstagram fenomeni, minik ınstagram fenomeni coco fotoğrafları, sosyal medyanın çocuk gelişimine etkileri konusu galerimizde.
Tarzıyla ınstagram'da moda ikonu haline gelen coco
Teknolojinin içine doğan çocuklar farklı oluyor deniyor ancak 7 yaşındaki coco'nun bu denli başarılı olacağını ailesi bile beklemiyordu.
Giydiği kıyafetlerle ınstagram fenomeni olan coco pink princess şimdiden moda dünyasının aranan isimlerinden biri oldu.
Yaşına rağmen tarzıyla fenomen haline gelen coco pink princess'in fotoğraflarını sizler için derledik.
İşte 600 binden fazla takipçisi olan cocu'nun fotoğraflarından bazıları...
Japonya'nın fukushima şehrinde doğan coco'nun hayatı 2011 yılındaki deprem sonrası değişti.
Tokyo'ya taşınan ve eski kıyafetler satan bir dükkanla yeni şehir hayatına adapte olmaya çalışan aile, bir anda coco'nun modaya olan ilgisi fark etti.
Okul çıkışlarında ailesinin işlettiği dükkana gelen ve kıyafetleri deneyen coco'nun yaşıtlarından farklı zaman geçirme şekli ve mutluluğu anne misato'ya ilham verdi.
Coco'nun kıyafetlerini ve kombinlerini kendisinin seçtiğini söyleyen misato yaşadıklarını "eşim coco'nun fotoğraflarını çekmeye bense ınstagram hesabını yönetmeye başladım.
Bir anda küçük kızımızın ınstagram fenomenine dönüşmesine şahit olduk" ifadeleriyle anlattı.
Sosyal medyanın çocuk gelişimine etkileri
Sosyal medya ve dijital ortamda olması gerektiğinden fazla ve çok yoğun zaman geçirmek çocukların sosyal çevrelerindeki etkileşime zarar verebilir. gerçek sosyal etkileşim, başkalarının duygularını anlamada beceriler geliştirmek için gereklidir.
Çocuklar, kendilerini tanımadıkları insanlara kabul ettirme zorunluluğu hissederek yetersiz ve önemsiz hissedebilirler.
Avustralya psikoloji derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, fomo ya da önemli bir şeyleri kaçırma korkusu (arkadaşlarının esprileri, partileri, etkinlikleri ve eğlenmenin diğer yolları gibi) genç sosyal medya kullanıcılarında depresyona ve endişeye yol açabilir. fomo, gençlerin sosyal medyayı yoğun şekilde kullanmasının temel nedenlerinden biridir.
Sosyal ağlar aslında çocukları daha çok ilişki odaklı ve düşünceli olmaya teşvik edebilir. çocuklar, arkadaşlarının doğum günlerini hatırlarlar; birbirleriyle resimler, videolar paylaşabilir ve arkadaşlarının durumları hakkında yorum yapabilirler.
Fiziksel olarak buluşmadıklarında bile çevrimiçi olarak iletişim kurabilir ve daha uzun süreli dostluklar yaşayabilirler.
The british medical journal’dan susan greenfield’ın verdiği bilgiye göre sosyal paylaşımların “mevcut dostlukları pekiştirdiği ve ilişkilerin kalitesini arttırdığı” tespit edilmiştir.