02.10.2024-10:46 (Son Güncelleme:02.10.2024-10:47)

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Fiyat Sorunları ve Yeni Uygulamaları Açıkladı

Bakan Yumaklı, üretim planlaması ve fiyat dalgalanmalarını önlemek adına önemli açıklamalar yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan Basın Toplantısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Güvenilir Gıdada Yeni Dönem" basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yumaklı, salçalık domates fiyatlarının düşük kalmasıyla ilgili olarak, "Firmalarla ve fabrikalarla görüşerek durumu büyük oranda çözdük"

Taklit ve Hileli Gıdalar

Yumaklı, taklit ve hileli gıda listelerinin artık anlık olarak guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde paylaşılacağını belirtti. Ayrıca Tarım Cebimde uygulamasını kullanarak, tüketicilerin denetimleri kolaylıkla takip edebileceklerini vurguladı.

Çiftçi Eylemleri ve Üretim Sorunları

Yumaklı, “Bu sezon üreticinin de tüketicinin de fiyattan memnun olmadığını görüyoruz”

Fiyat Düşüklüğüne Çözüm Arayışı

Bakan, "Karpuzda ve kısmen biberde yaşanan düşük fiyat sorununu büyük oranda çözdük"

Denetim ve Hileli Ürünlerle Mücadele

Bakan Yumaklı, ambalaj üzerindeki yanıltıcı ifadelere tolerans tanımadıklarını ve bu konuda sıkı denetimlerin sürdüğünü söyledi. "ALO 174 hattı üzerinden gelen şikayetleri dikkate alıyoruz"

Hal Yasası Üzerine Çalışmalar

Bakan, Hal Yasası ziyaretleri üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü ve iki bakanlık tarafından hızlı bir şekilde değişikliklerin yapılacağını belirtti. "Türkiye, hiçbir ülkeden tarım arazisi kiralamadı"

Taklit ve Tağşiş Sorununa Dikkat Çekti

Yumaklı, en fazla taklit ve tağşişin et ve süt ürünlerinde görüldüğünü ifade etti. Sürdürülebilir tarım için çabaladıklarını ancak üretim planlamasının hala yeterince gündem olmadığını kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Güvenilir Gıdada Yeni Dönem" konulu basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr