Hiç tarhanalı peynir toplarını duydunuz ya da denediniz mi? Cevabınız hayırsa sizi bu tarife davet ediyoruz.
MALZEMELER
200 g krem beyaz peynir
1 avuç sarı çedar peynir (Rendelenmiş)
1/4 demet dereotu
2 dal taze soğan
3 diş sarımsak
3-5 damla limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı toz galeta
2 su bardağı toz tarhana
Fındık yağı
2 adet yumurta
NASIL YAPILIR?
Peynirleri sulandırmadan kıyılmış dereotu, ince kesilmiş taze soğan, ezilmiş sarımsak ve yoğurt ile harmanlayın.
Limon ilave edin ve yuvarlak top şekline getirin, zorlanıyorsanız kaşık ya da dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
Bir tabağa sıralayın ve üzerini streç film ile örtüp 1 saat dinlenmesi için dondurucuya kaldırın. Kolay, elde tutulur derecede donduğundan emin olun.
Peynir toplarını ilk olarak yumurtaya, ardından galetaya, sonra yeniden yumurtaya ve tarhanaya batırarak bulayın. Yağda kızartın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.