Tam Mevsimi! Karadut Sayısız Hastalığa İyi Geliyor!
Hem tadı enfes hem de tam bir şifa deposu olan dut, her gün bir avuç yendiğinde günlük demir ihtiyacınızın yüzde 30’unu, günlük lif ihtiyacının ise yüzde 20’sini karşılıyor.
İçerisindeki c, a ve k vitaminleri, beta karoten, alfa karoten, lif, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve ileri antioksidanlarla kanserden kalp hastalığına, kansızlıktan enfeksiyona kadar birçok hastalığa şifa oluyor.
İçindeki resveratrol ile anti-aging kaynağıdır. yapılan araştırmalar, resveratrolün kan basıncını düşürdüğünü ve kalp hastalığı riskini en aza indirgediğini göstermektedir.
Dut meyvesi çok yüksek seviyede c vitamini içerir. c vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hasarlı dokuları onarmak için çok mühimdir.
Yine içerisindeki kalsiyum; kemik ve diş sağlığı için yararlıdır.
Kırmızı dutun yorgunluğa iyi gelen özelliği belirgindir. dut alırken ezilmiş ve çürümüş olanlar seçilmemelidir.
Özellikle beyaz dutun kandaki yüksek mikrop oranını düşürdüğü bilinmektedir.