Tahinli Pide Nasıl Yapılır? Tahinli Pide Tarifi
MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme gelen tahinli pide tarifi birçok kişi tarafından araştırılmaya başladı. Kayseri yöresine özgü olan tahinli pide tarifini sizin için derledik. Peki, tahinli pide nasıl yapılır? Tahinli pide için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tahinli pide tarifi...
Kayseri'ye özgü lezzetlerden biri olan tahinli pide tarifi ile sevdiklerinizin kalbine giden yolu fethetmeye ne dersiniz? Hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif olan tahinli pideyi mutlaka denemelisiniz. İşte tahinli pide için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
- 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 adet yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı pekmez
NASIL YAPILIR?
Geniş bir kabın içerisine yumurta, şeker, süt, tuz, sıvı yağ ve mayayı ekleyip güzelce karıştırın. Bu karışıma azar azar unu ekleyip kıvamını almasını saplayın. Üzerini streç ile kapatıp mayalanmasını bekleyin. Mayalandıktan sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açın. kenarlarını kıvırarak şekil verin. Tabanının ince olmasına dikkat edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine alın. Ayrı bir kabın içerisine tahin, pekmez, 1 su bardağı şeker ve yarım su bardağı su ekleyip güzelce çırpın. Bu karışımı hazırladığınız hamurun tam ortasına dökün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 180 derecelik fırında iyice pişinceye dek yaklaşık 20 dakika pişirin. İşte bu kadar, şimdiden afiyet olsun...