Sırada; pratik bir şekilde hazırlanan lezzetli kurabiye çeşitlerinden tahinin belki de en çok yakıştığı ve adını verdiği tahinli kurabiye tarifi var.Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER
4 su bardağı
un
1 su bardağı
pudra şekeri
1 su bardağı
tahin
1/2 çay bardağı
ayçiçek yağı
1 paket
vanilya
Üzeri için:
1 çay bardağı
çam fıstığı
PİŞİRME ÖNERİSİ
Kurabiyeleri, üzerini önce yumurta akına ardından toz şeker ya da ceviz içine batırarak da pişirebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Tahin, ayçiçek yağı ve pudra şekerini oval bir kapta karıştırın.
Vanilya ve unu katın. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Kurabiyelerin üzerine çam fıstıklarını hafif bir şekilde bastırarak yerleştirin.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri renk alıp, çatlayana kadar pişirin. Tahinli kurabiyeleri ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın