MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
Et suyu
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
Yarım limon
ÜZERİNE
Nane
Tereyağı
Pul biber
YAPILIŞI
Öncelikle buğdayı sıcak su ile ıslatın ve küçük bir tencereye döküp ve iyice haşlayın. Haşlama işlemi sırasında suyu biterse tekrar su ilave edin. Haşladığınız buğdayı ve nohudu büyük bir tencereye geçirin. Üzerine sıcak su ile birlikte et suyu ilave edip pişirin.
Bir karıştırma kabına yoğurt, un, limon suyu ve yumurta sarısı koyun ve çırpma teliyle iyice çırpın. Bu karışıma 1 bardak soğuk su ekleyin. Kaynattığınız çorba suyundan bir kepçe alın ve terbiye kasesine ekleyip karıştırın. Çorbanın tuzunu zevkinize göre ekleyin. Çorbanın kıvamı oluşunca servis kasesine koyabilirsiniz. Üzeri için hazırladığınız tereyağını bir tavada eritip içine nane ve pul biberi ekleyerek kızartın. Kızarttığınız yağı çorbanın üzerinde gezdirin. Çorbanız hazır, afiyet olsun!