10.10.2024-11:48 (Son Güncelleme:10.10.2024-11:48)

Taha Akgül: Altyapı Hedefimiz Olacak

Güreş Federasyonu başkan adayı Taha Akgül, altyapı ve kulüplerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Taha Akgül'ün Altyapı Vizyonu

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu'nun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için adaylığını duyurdu. Akgül, güreş altyapısının güçlendirilmesinin yanı sıra, Los Angeles 2028 Olimpiyatları'na etkili bir hazırlık sürecini de öncelikli hedeflerinden biri olarak belirtti.

Gençlere Yatırım Yapma Zamanı

Sivas'ın Zara ilçesinde yerel güreşçilerle bir araya gelen Akgül, Türk güreşinin geçmişte kazandığı başarıları hatırlatarak, "Son olimpiyatlarda kazandığımız bronz madalya, madalya sayısını artırmak adına bir adım oldu ama hedefimiz şampiyonluk. Altyapıyı güçlendirecek ve gençlerimize 2032 hedeflerini koyduracağız," ifadelerini kullandı.

Kulüplere Destek Artırılmalı

Akgül, konuşmasında güreş kulüplerinin sayısının artırılması ve bunlara yönelik desteğin çoğaltılması gerektiğinin altını çizdi. "Gençlerimiz yeterli maddi destek alamıyorlar, bu da onların sporu bırakmalarına neden oluyor. Rıza Kayaalp ve ben şanslıydık ama herkes bu kadar şanslı değil," şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Güçlü ve Kaliteli Tesisler Gerekiyor

Güreşte tesis sorununu çözmekten çok, nitelikli sporcuların yetiştirilmesine odaklanmak gerektiğini vurgulayan Akgül, "Güreş eğitim merkezlerindeki kriterlerin gözden geçirilmesi şart. Altyapının sağlam olması, olimpiyat seviyesindeki başarıyı artıracaktır," dedi.

Genel Kurul Bilgileri

Türkiye Güreş Federasyonu'nun 6. Olağan ve Mali Genel Kurulu, 9 Kasım Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirilecek. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı 10 Kasım'da yapılacak.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr