Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
Yukarıda taahhüt kelimesinin ne anlama geldiğini merak edenler için yazdık. Aslına bakarsanız günümüzde taahhüt kelimesine oldukça aşinayız ve bir şeyler alırken hep karşımıza çıkmaya başlıyor. Cep telefonu alırken, operatörlerden mobil tarifelere geçiş yaparken, tarife değiştirirken, internet bağlatırken sürekli olarak Taahhüt kelimesini duyuyoruz
Genel olarak bir şeyler satın alırken Taahhüt yapılıyor ve vatandaşlarda Taahhütsüz bir şey alamaz mıyız diye merak ediyorlar. Taahhütsüz tabi ki bir şeyler almanız mümkün. Bazı şirketler daha fazla kullanıcı çekebilmek için taahhütsüz hizmet veriyorlar. Peki Taahhütsüz internet hayal mi? Tabiki hayır TurkNet gibi bazı firmalar taahhütsüz internet verebiliyor. Peki Bu firma taahhütsüz internet gerçekten veriyor mu? Bunun cevabını yine kendileri veriyor. Bayilik sistemi, uzun kontrat süreli cihaz kampanyaları, mağazalar gibi artık eskiyen yöntemlerden vazgeçen TurkNet, web’ten ve çağrı merkezi üzerinden internet aboneliği bağlaması yaparak, günümüze uygun ve müşterinin kontrolünde bir hizmet anlayışını benimsiyor. Bu sayede taahhütsüz internet bir hayal olmaktan çıkıyor.
Taahhütlü internet paketi kullanımında ise kontrol, hiçbir şekilde tüketici ve ya müşterinin elinde değil. Örnek vermek gerekirse:
Diyelim Y firmasından internet hizmeti almaya başladınız ve interneti kullanmaya başladınız. Bu operatör taahhüt süresi boyunca liste fiyatından indirim sağlar. Örneğin 90 TL liste fiyatı belirlediği paketi, size 24 ay süreyle verir ancak hizmeti iptal etmemeniz şartıyla 70 TL’ye sunar. Eğer aldığınız hizmet sıkıntılı değilse ve işler yolunda gidiyorsa ayda 20 TL karınız var gibi görünür fakat herşey buraya kadar değil. Ola ki işler yolunda gitmedi ve iptal edip başka bir firmaya geçmek istiyorsunuz o zaman, bu güne kadar kaç ay hizmetten yararlandıysanız aradaki indirim farkı sizden direk alınıyor. Hatta bazı firmalar yaptıkları taahhüt anlaşması gereği kullanmadığınız ayların ücretini de talep edebiliyor. Genelde hizmet satılırken hediye olduğu belirtilen aktivasyon ücreti ve modem satın aldıysanız onun kalan ücret de eklenebilir tabi bunlar şirketin müşteriyle yaptığı anlaşmalara göre değişir. Sizde 300-500 TL’yi (hatta bazen daha fazla) cayma bedeli ödemek istemediğinizden, memnun kalmasanız da hizmetinizi kullanmaya devam etmek zorunda kalabilrisiniz.
Bu sebeple internet hizmeti bağlatacağınız zaman taahhütsüz internet hizmeti sağlayan firmaları araştırıp bulup bunları kullanmanız sizin için çok daha avantajlı oalcaktır.