06.10.2024-11:59 (Son Güncelleme:06.10.2024-11:59)

Syedra Antik Kenti Gece Müze Uygulamasına Hazırlanıyor

Alanya'daki Syedra Antik Kenti, gece ziyaretleri için hazırlık yapıyor. Kazı çalışmaları ve ışıklandırma ile tarihi mekanlar ziyaret edilebilecek.

Syedra Antik Kenti Gece Müze Uygulamasına Hazırlanıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan ve tarihi geçmişi 3 bin yıla kadar uzanan Syedra Antik Kenti, gece ziyaretçilerini ağırlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Gece müzeciliği uygulamasının hayata geçirilmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Kazı Çalışmaları ve Gece Hazırlıkları

Syedra Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ertuğ Ergürer'in yönettiği kazı çalışmaları, 6 yıldır devam ediyor. Bu kapsamda 250 metre uzunluğundaki Sütunlu Cadde ile çevresindeki tiyatro, hamam ve diğer yapılar gün yüzüne çıkarıldı. Şimdi ise bu tarihi mekanların gece de gezilebilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmakta.

Gecenin Temasları ve Tasarımlar

Antik kentte gece ziyaretlerinin başlaması için düzenlemeler ve temizlik çalışmaları yapılırken, ışıklandırma projeleri de gerçekleştiriliyor. Doç. Ergürer, bu projelerin sonunda antik kentin saat 24.00'e kadar gezilebileceğini belirtti.

Geleceğe Miras Projesi ile Yenilikler

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile yürütülen "Geleceğe Miras Projesi" kapsamında karşılama alanları ve gezi güzergahlarının onarımına öncelik verildi. Ergürer, "Kentin batı kapısı ile Sütunlu Cadde'yi bağlayan merdivenlerin yanı sıra antik yolları da yeniden gün yüzüne çıkardık" dedi.

Antalya'daki Diğer Gece Müze Deneyimleri

Antalya, gece müzeciliği açısından oldukça zengin bir yelpazeye sahip. Aspendos ve Patara antik kentleri, gece yarısına kadar ziyaret edilmekte. Side, Alanya Kalesi, Perge ve diğer antik bölgeler ise akşam saatlerine kadar misafirlerini ağırlıyor.

Sonuç olarak, Syedra Antik Kenti, hem yerlilerin hem de turistlerin ilgisini çekmeyi hedeflerken, tarihi değerlerinin ortaya çıkmasına da katkı sağlıyor.

Antalya'da birçok ören yeri ve müzelerde geçilen "Gece Müzeciliği" uygulamasının Syedra Antik Kenti'nde de başlatılması için hummalı çalışma yürütülüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr