Pastanelerden aldığınız açmaları unutun. Daha sağlıklı ve yumuşacık açmayı bizim tarifimizle deneyin.
YUMUŞACIK AÇMA TARİFİ
Malzemeler:
Yaş mayayı eritmek için;
-2,5 su bardağı ılık su
-1 paket yaş maya
-5 küp şeker
Hamuru için;
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Oda sıcaklığında eritilen 50 gram tereyağı
-7 su bardağı un ( yetmezse daha fazla koyabilirsiniz ama hamurun yumuşak olması lazım)
-1 yemek kaşığı tuz
-Yarım su bardağı üzüm pekmezi
-Yarım su bardağı su
-Beyaz ve siyah susam
Hazırlanışı
-İlk önce yaş mayanın üstüne ılık suyu ve şekeri katıp karıştırın, karışımı 10 dakika süre dinlendirin.
-Daha sonra mayanın içerisine sırayla zeytinyağını, tereyağını ve tuzu atın iyice karıştırın.
-Yavaşça unu ilave ederek katılaşana dek çırpmaya devam edin.
-Çırpılmayacak hale geldiğinde, elinizle hamuru güzelce yedire yedire yoğurun.
-Hamurun üstünü kapatın ve 45 dakika mayalanması için dinlendirin.
-Mayalandıktan sonra, simit şeklini veya örgülü açma biçimini verebilirsiniz.
-Üzeri için pekmezi suda eritin. Açmaları önce pekmezli suya ardından susam karışımına batırıp tepsilere dizin.
-Önceden ısıttığınız 50 derece fırında açmaları fırın kapalı kalacak şekilde 10 dakika daha mayalandırın.
-Ardından fırınınızı 180 dereceye getirip 30-35 dakika pişirin.
-Üzeri kızaran açmaları fırından çıkararak ve üzerini bir bezle kapatın.
-Ilıdıktan ve çektikten sonra açmalarınızı ikram edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.