Sütün ana kahraman olduğu 3 enfes tatlı tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun... >Muhallebili incir tatlısı nasıl yapılır? Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Süt dilimi nasıl yapılır?
MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI
>Muhallebili incir tatlısı için gerekli olan malzemeler:- 10 adet kuru incir- 4 adet yumurta- 1 su bardağı şeker- Yarım çay bardağı sıvı yağ- Yarım çay bardağı su- 1 su bardağı ceviz- 1,5 su bardağı un- 1 paket kabartma tozu>Muhallebili incir tatlısının şerbeti için gerekli olan malzemeler:- 2 su bardağı su- Yarım su bardağı şeker- 1 yemek kaşığı nescafe>Muhallebili incir tatlısının muhallebisi için gerekli olan malzemeler:
- 1 litre süt- 1 yumurta- 5 yemek kaşığı şeker- 2 yemek kaşığı nişasta- 3 yemek kaşığı un- 1 paket kremşanti
MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI NASIL YAPILIR?
İlk olarak incirleri 5 dakika sıcak suda bekletip sonrasında çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın. Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırparak, sıvı yağ ve suyu da ekleyerek karıştırın. İncirleri birbirine yapışmaması için hafif unlayarak kek karışımına ekleyin. Cevizi, unu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Yağlanmış borcama kek harcını dökerek 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kek pişerken şerbeti için malzemeleri karıştırın ve 1 taşım kaynatarak soğumaya bırakın.Diğer yandan muhallebi için tüm malzemeleri karıştırın pişirip katılaşınca da ocaktan alarak soğumaya bırakın. Kek fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve ardından çatal ile delikler açarak şerbeti her yerine gezdirin. Soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi boşaltarak mikser yardımı ile çırpın, kekin her yanına eşit şekilde yayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Sütlü irmik tatlısı için gerekli olan malzemeler:
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Sütlü irmik tatlısının üzeri için;
- Hindistan cevizi
SÜTLÜ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?
Sütlü irmik tatlısı için ilk olarak soğuk sütü tencereye alarak şeker ve irmiği ekleyin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırıp pişirin ardından vanilya ekleyerek karıştırıp ocaktan alın. Tatlının yarısını borcama dökerek üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin sonrasında kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın. İrmik tatlısı ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendirin. Soğuk olarak servis edeceğiniz sütlü irmik tatlısının üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpin.
SÜT DİLİMİ
Süt dilimi için gerekli olan malzemeler:
- 2 yumurta
- 1,5 kahve fincanı şeker
- 1,5 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
Süt diliminin kreması için gerekli olan malzemeler:
- 1 paket krema
- 1 paket toz kremşanti
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 damla limon suyu
SÜT DİLİMİ NASIL YAPILIR?
İlk olarak kreması için tüm malzemeleri karıştırarak mikserle çırpın. Koyu kıvama gelince tatlınızı dolaba kaldırın. Kek için yumurta ve şekeri çırpın kremamsı kıvam alınca da un hariç tüm malzemeleri ekleyip en son un koyun. Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru dökerek 180 derecede pişirin. Pişirirken ilk 10 dakika fırının kapağını birkaç kez çırpın. Kek soğuyunca dilimleyebilirsiniz.