19.10.2024-18:06 (Son Güncelleme:19.10.2024-18:06)

Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Ulusal Profesyonel Turna Avı Şampiyonası Başladı

Sapanca Gölü'nde, doğayı koruma amacıyla düzenlenen şampiyona sürdürülebilir balıkçılık hedefli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Ulusal Profesyonel Turna Avı Şampiyonası Sapanca Gölü'nde Başladı

Doğal yaşamı koruma adına önemli bir adım daha atıldı. Tutangalar Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından organize edilen "Ulusal Profesyonel Turna Avı Şampiyonası", Sapanca Gölü'nde tüm heyecanıyla başladı.

Doğa Tutkunları Yarışıyor

Arifiye ilçesi Gölbaşı mevkinde bulunan göl kıyısında bir araya gelen doğa severler, elektrikli botlarla göle açılarak en büyük turna balığını yakalama yarışına girdi. Balıkçıların dikkatle yürüttüğü mücadele, doğanın korunmasına nasıl katkıda bulunabileceğini gözler önüne seriyor.

Sıfır Balık Ölümü Hedefi

Tutulan balıklar, özel bir düzenek aracılığıyla ölçümlendikten sonra tekrar göle salınıyor. Bu sayede, sürdürülebilir balıkçılık sağlanarak sıfır balık ölümü hedefleniyor. Şampiyonanın sonunda ise başarılı sporculara ödüller verilecek.

Dernek Başkanı Hakan Kılıç'ın Açıklamaları

Dernek Başkanı Hakan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe 100 takım ve 200 sporcu ile 100 teknenin katıldığını belirtti. Yarışmada, balık ölümüne izin verilmediğinin altını çizen Kılıç, "Yakala ve sal" yöntemine dair özel bir uygulama geliştirdiklerini dile getirdi.

Kılıç, bu uygulama sayesinde balıkların hızlıca tekrar göle salındığını ifade ederek, "187 balıktan hiçbiri ölmedi. Tamamı canlı şekilde suya geri salındı. Bu çok güzel bir başarı." dedi. Ayrıca, etkinlik sırasında çevre temizlik faaliyetlerinin de yapılacağını ve çeşitli aktivitelerin yer alacağını vurguladı.

Şampiyona Sonlanıyor

Etkinlik, yarın sona erecek ve katılımcıların eğlenceli bir gün geçirebilmesi için yarışmalar, konserler ve çocuklara özel etkinlikler düzenlenecek. Hakan Kılıç, tüm aile bireylerinin bu keyifli deneyimin bir parçası olmasını hedeflediklerini kaydetti.

Tutangalar Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından doğal yaşama dikkati çekmek amacıyla düzenlenen "Ulusal Profesyonel Turna Avı Şampiyonası" Sapanca Gölü'nde başladı. Arifiye ilçesi Gölbaşı mevkisinde göl kıyısında bir araya gelen doğa tutkunları, elektrikli botlarla göle açılarak en büyük turna balığını yakalamak için mücadele ediyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr