17.04.2022-17:08 (Son Güncelleme:17.04.2022-17:08)

Süper Lig yayın ihalesinde karar ne zaman açıklanacak?

Son günlerde futbol camiasının en önemli konularından biri olan Süper Lig yayın ihalesine ilişkin henüz net bir karar verilmedi. Çoğu kişi bu hafta içi konunun netleşmesini bekliyor. Peki Süper Lig yayın ihalesi ile ilgili açıklama ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Süper Lig yayın ihalesi sonuçları 2021 yılının Kasım ayında netleşecekti. Lakin 2022 yılının Nisan ayında olmamıza rağmen henüt net bir açıklama yapılmadı. Yapılan açıklamalar karşısında futbolseverler gelecek sezonda karşılaşmaların hangi kanallardan yapılacağını merak ediyor. Bunun yanı sıra kulüpler, yayın gelirlerinin netleşmemesinden ötürü sıkıntı yaşıyor.


Digitürk'e yakın

Digitğrk, kulüplere ve Türkiye Futbol Federasyonu'na rest çekmişti. Daha sonra ise Saran Group imza atmış lakin daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu konuya ilişkin açıklama yapmamıştı.

Konuyla alakalı alınan son bilgilere göre kulüplerin Digitürk’ün teklifiyle ilgili detayları TFF’ye ilettiği ve önümüzdeki hafta süreç netleşecek.

"1,5 ay içinde bitireceğiz"

Kulüpler Birliği Başkanı olan Ahmet Ağaoğlu, bu süreçte var olan herkesin istifasını verdiğini bu sebepten dolayı da süreçte aksama olduğunu aktardı. Önümüzdeki 1,5 ay içerisinde durumun netleşeceğini ifade ederken şunları dile getirdi:

"Naklen yayın ihalesi için çalışan isimler istifa etti. Servet Yardımcı naklen yayın ihalesiyle ilgili süreci yönetiyor. Görüşlerimizi Servet Yardımcı'ya ileteceğiz. 1.5 ay içerisinde bu işi bitirmek istiyoruz."

"Gelirlerin düşecek olmasından endişe duyuyoruz"

"Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ise konuya ilişkin şunları dile getirdi:

Yayın geliri düşüyor. Gelecek sene için hakikaten bütün kulüpler olduğu gibi ben de çok endişeliyim. Bu kurun yükselişi, yayın gelirinin sürekli düşüşü bizim de kulübümüzün gelecek sene planlamalarını tabi ki beni ve hepimizi düşündürüyor. İnşallah artık sonuçlanır. En azından planlama yapmak için de bunu bekliyoruz. Haftaya sonuçlanır diye bekliyorum."

Saran Group açıklamalarında mahkemeye başvuracağını dile getirdi!

Digitürk'ün Süper Lig yayın haklarını almasına karşın olarak şimdiki imza hakkı olan Saran Group mahkemeye gideceğini belirtti. Saran Group, Türkiye Futbol Federasyonu süreç içinde geri adım atarsa tüm haklarını kullanacağını dile getirdi. Saran Group artık TFF'nin imza atmasını ve sürecin sonuçlanmasını istiyor. Yaklaşık 6 aydır gündemi meşgul eden yayın ihalesinde önümüzdeki hafta birçok soru işaretinin giderilmesi bekleniyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr