17.09.2024-09:58 (Son Güncelleme:17.09.2024-09:58)

Sudan’da kolera salgını bilançosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı 315’e yükseldi

Kolera salgınıyla mücadele eden Sudan’da hastalık sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 315’e yükseldi. Öte yandan ülkede sel ve yağışlardan yaklaşık 345 bin kişinin etkilendiği duyuruldu.

Sudan bir yandan doğal afetlerle bir yandan da kolera salgını ile mücadele ediyor. Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde hızla yayılan kolera salgınında vaka sayısı 9 bin 533'e ulaştı. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 315'e çıktı.

Sel ve Yağışlar Salgını Tetikliyor

AA’da yer alan habere göre; Sudan'ın 11 eyaletinde etkili olan sağanak yağışlar ve sellerin de kolera salgınının yayılmasına katkıda bulunduğu belirtiliyor. Haziran ayından bu yana seller ve yağışlar nedeniyle 225 kişi hayatını kaybederken, 345 bin 204 kişi de bu felaketlerden etkilendi. Sudan'da her yıl temmuz ile ekim ayları arasında meydana gelen sel ve taşkınlar, yüzlerce kişinin ölümüne ve binlerce ev, iş yeri ile tarım arazisinin zarar görmesine neden oluyor.


Koleraya Karşı Mücadele Zorlaşıyor

12 Ağustos'ta kolera salgını olarak ilan edilen hastalık, ülkedeki zayıf Sağlık sistemi nedeniyle hızla yayılıyor. Sudan'da devam eden iç savaş, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasını engelliyor ve bu da salgın hastalıkların önlenmesini zorlaştırıyor. Yağışların devam etmesi ve hijyen koşullarının yetersizliği, kolera vakalarının artmasına sebep oluyor.

Sudanlı yetkililer, hem kolera salgınına hem de sel felaketine karşı halkı korumak için uluslararası yardıma ihtiyaç duyuyor.

muratcankilic@haber365.com.tr