18.02.2020-14:29 (Son Güncelleme:18.02.2020-14:22)

Sucuk Ve Pastırma Üreticileri Denetlendi

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin tarafından, beraberındeki gıda kontrol görevlileriyle birlikte merkez Kocasinan ilçesine bağlı Karpuzatan bölgesinde sucuk ve pastırma üreticileri denetlendi.

>Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin tarafından, beraberındeki gıda kontrol görevlileriyle birlikte merkez Kocasinan ilçesine bağlı Karpuzatan bölgesinde sucuk ve pastırma üreticileri denetlendi.

Ekipler, tesislerin sucuk içi ve kavurma dolumunun yapıldığı kazanlardan numune alarak, fiziki kontrol yaptı.

>Şahin, Kayseri'nin et ürünleri açısından önemli bir konuma sahip olduğuna işaret etti ve şunları söyledi:

"Kayseri ve ilçelerimizde yaklaşık 10 bin işletmemiz var. Bu işletmeler yılda en az iki kez kontrol edilmekte ve denetlenmektedir. Gördüğümüz uygunsuzluklar karşısında da cezai işlemler uygulamaktayız. Bizim asıl işlemimiz cezai işlem uygulamak değil, rehberlik görevini yerine getirmek, eksikleri ve hataları üreticilerimize, satış yapan temsilcilerimize bildirmektir. Kayseri Türkiye'de et ürünlerinin beyni konumunda. Türkiye'nin ihtiyacının çok büyük bir bölümünü karşılayan ve sektörün önde giden firmalarını barındırıyoruz. Kayseri için pastırma ve sucuk olmazsa olmazlarımız arasında. Kayseri edinmiş olduğu haklı değeri bundan sonra da devam ettirecektir. Bundan da eminiz."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr