04.06.2018-14:40 (Son Güncelleme:19.11.2021-11:22)

Su Böreği Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan su böreğini sizin için derledik. İşte püf noktalarıyla su böreği… Detaylar haberimizde.

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan su böreğini sizin için derledik. İşte püf noktalarıyla su böreği

SU BÖREĞİ

Su böreği için gerekli olan malzemeler:

- 6 yumurta

- 1 çay bardağı su

- 1 yemek kaşığı tuz

- Ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un

Su böreği içi için gerekli olan malzemeler:

- Salamura köy peyniri veya herhangi bir peynir

- Yarım kilo tereyağı

- Maydanoz

Su böreğini haşlamak için gerekli olan malzemeler:

- Su

- Tuz

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?


- Yumurtalara su ilave ederek karıştırın.

- Karışınca un ile tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğurun.

- Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler yapın. Yaklaşık olarak 12 tane beze çıkar.

- Bezelerin üzerini hafif nemli bir tülbent ile örtün ve yarım saat dinlendirin.

- Diğer tarafta rendelemiş olduğunuz peyniri ve ince kıydığınız maydanozu birbiri ile harmanlayın.

- Başka bir tavaya yağı koyup eritin.

- Dinlenmiş olan bezeleri un yardımı ile açın.

- 4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suya ilk olarak tuzu ilave edin sonradan da içerisine yufkaları ekleyin.

- Suya tuz atmayı ihmal ederseniz yufka suyun içerisinde parçalanır.

- Açtığınız yufkaları iki elinizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakın.

- Tahta kaşık ile kenarlardan yufkanın üzerine su atın ki yufka birbirine yapışmasın.

- Islanan yufkayı hemen yanınızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alın.

- Sonra eliniz ile fazla suyunu sızdırıp yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştirin.

- Soğuk su ılıklaşacağından 3 yufkada bir suyu değiştirmeniz gerekmektedir.

- Su mutlaka soğuk olmalı.

- 4. yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra arasına peynirli karışımdan yayıp, üzerine tereyağını gezdirin. Her 4 yufkada aynı işlemi yapın.

- Tereyağını da bu işlemleri yapmak için göz kararı üçe bölün.

- En üst kısmada 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağı ile yağlayın.

- Pişerken kabarmaması için pişirmeden önce dilim dilim kesin.

- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişirin.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr