Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan su böreğini sizin için derledik. İşte püf noktalarıyla su böreği…
SU BÖREĞİ
Su böreği için gerekli olan malzemeler:
- 6 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un
Su böreği içi için gerekli olan malzemeler:
- Salamura köy peyniri veya herhangi bir peynir
- Yarım kilo tereyağı
- Maydanoz
Su böreğini haşlamak için gerekli olan malzemeler:
- Su
- Tuz
SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
- Yumurtalara su ilave ederek karıştırın.
- Karışınca un ile tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğurun.
- Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler yapın. Yaklaşık olarak 12 tane beze çıkar.
- Bezelerin üzerini hafif nemli bir tülbent ile örtün ve yarım saat dinlendirin.
- Diğer tarafta rendelemiş olduğunuz peyniri ve ince kıydığınız maydanozu birbiri ile harmanlayın.
- Başka bir tavaya yağı koyup eritin.
- Dinlenmiş olan bezeleri un yardımı ile açın.
- 4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suya ilk olarak tuzu ilave edin sonradan da içerisine yufkaları ekleyin.
- Suya tuz atmayı ihmal ederseniz yufka suyun içerisinde parçalanır.
- Açtığınız yufkaları iki elinizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakın.
- Tahta kaşık ile kenarlardan yufkanın üzerine su atın ki yufka birbirine yapışmasın.
- Islanan yufkayı hemen yanınızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alın.
- Sonra eliniz ile fazla suyunu sızdırıp yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştirin.
- Soğuk su ılıklaşacağından 3 yufkada bir suyu değiştirmeniz gerekmektedir.
- Su mutlaka soğuk olmalı.
- 4. yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra arasına peynirli karışımdan yayıp, üzerine tereyağını gezdirin. Her 4 yufkada aynı işlemi yapın.
- Tereyağını da bu işlemleri yapmak için göz kararı üçe bölün.
- En üst kısmada 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağı ile yağlayın.
- Pişerken kabarmaması için pişirmeden önce dilim dilim kesin.
- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişirin.