26.10.2024-16:35 (Son Güncelleme:26.10.2024-16:35)

Stockholm'de İsrail'in Saldırılarına Protesto

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı büyük bir protesto düzenlendi.

İsveç'te Büyük Protesto

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da sürdürdüğü saldırıları kınamak amacıyla binlerce eylemci bir araya geldi. Odenplan bölgesinde toplanan göstericiler, İsveç Parlamentosu'na doğru yürüyüş gerçekleştirerek, duruma dikkat çekti.

Göstericilerin Mesajı

Eylemciler, İsrail'in saldırılarına destek verdiği gerekçesiyle İsveç ve ABD'yi de eleştirdi. Filistin ve Lübnan bayraklarını taşıyan kalabalık, "Soykırıma son verin", "Özgür Filistin", "Katil Netanyahu" gibi sloganlar attı.

Aktivistlerin Çağrısı

Gösteriye katılan aktivist Karen Wild, AA muhabirine verdiği demeçte, İsrail'in uluslararası barış için bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Wild, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya barışı için çok endişeliyim. İsrail, dünya barışı için bir tehdit. Diğer ülkelere saldırıları bazı Batılı hükümetler tarafından memnuniyetle karşılanıyor ve bu saldırılara itiraz edenler susturuluyor. Filistin ve Lübnan için düzenlenen gösterilerde polis ve hükümet, aktivistlere müdahalede bulunuyor. Neden tarihin yanlış tarafında yer alıyoruz anlayamıyorum. Bazı insanlar çocukların katlinin alkışlanmasını kabul edebilir, ama bu benim için kabul edilemez. Lütfen bunu yapmaktan vazgeçin."

Wild, her cumartesi Stockholm'de İsrail'in saldırılarını protesto ettiklerini vurguladı ve "Filistin halkını desteklemek için buradayım. Her zaman zayıf ve sesleri kısılanların yanında oldum; şimdi Filistinlilerin desteğe ihtiyacı var. Bu nedenle her cumartesi gösteri yapıyoruz." diye ekledi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de binlerce eylemci, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da devam eden saldırılarını protesto etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr