19.10.2024-16:16 (Son Güncelleme:19.10.2024-16:16)

Stockholm'de İsrail Saldırılarına Protesto

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları karşı protesto gösterileri düzenlendi.

İsveç’te Gazze ve Lübnan’a Yönelik Saldırılara Tepki

İsveç’in başkenti Stockholm, İsrail’in Gazze ve Lübnan’da gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle protestolara ev sahipliği yaptı. Odenplan bölgesinde bir araya gelen kalabalık grup, İsveç Parlamentosu’na doğru yürüyerek, bu saldırıları kınadı.

Göstericilerden Sert Mesajlar

Filistin ve Lübnan bayraklarını taşıyan göstericiler, "Ellerini Lübnan’dan çek, ellerini Orta Doğu’dan çek" ve "Özgür Filistin, Katil Netanyahu" gibi sloganlar attılar.

Aktivistlerin Duyguları ve Mesajları

Gösteriye katılan aktivistlerden Jonas Serneholt, görme engelli olduğunu belirterek, "Doğuştan görme engelliyim ama bir şey çok önemli: Gözlerim görmüyor olabilir ama İsrail’deki siyonistler tarafından Filistin halkına yapılan soykırıma kör değilim." ifadesini kullandı. Her cumartesi eşiyle birlikte bu soykırıma karşı durmak üzere eyleme katıldığını vurguladı.

Bir başka aktivist Rebecca Hybbinette ise, genç yaşta Filistinlilerin trajedisinden etkilenmeye başladığını belirtti. "1962 yılında Filistin davasına farklı şekillerde aktif oldum. Adaletin tesisini bekliyorsunuz, Filistinlilerin direnme hakkını yok sayamazsınız. Baskı altındaki halklar direnmek zorunda, normal olan bu." sözleriyle düşüncelerini açıkladı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da devam eden saldırıları protesto edildi. Odenplan bölgesinde toplanan göstericiler, İsveç Parlamentosuna doğru yürüyerek, İsrail'in saldırılarını kınadı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr