01.10.2024-21:26 (Son Güncelleme:01.10.2024-21:26)

Sri Lanka'nın Yeni İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü'ye Atama Belgesi Takdim Edildi

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü, Ankara Büyükelçisi tarafından atama belgesini aldı.

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Oldu

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi, Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, İstanbul'da düzenlenen bir törenle Aydın Özü'ye "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni sundu.

Tören Detayları ve Katılımcılar

Kadıköy'deki bir yat kulübünde gerçekleştirilen törende, uluslararası petrol ve gaz uzmanı Aydın Özü'ye atama belgesi verildi. Törene, Sri Lanka'ya atanan ilk Türkiye Büyükelçisi İskender Okyay, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, diplomatlar, fahri konsoloslar, iş dünyasından birçok kişi ve akademisyenler katıldı.

Geleneksel Tören Unsurları

Tören, geleneksel Sri Lanka yağ lambasının yakılmasıyla başladı ve katılımcılara bu gelenek hakkında bilgi verildi. Büyükelçi Dissanayake, Fahri Konsolos Özü'nün görevleri ve konsolosluğun yetki alanı hakkında bilgiler verdi.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler

Etkinlikte, Sri Lanka'nın tarihi, bağımsızlıktan sonraki gelişimleri ve Osmanlı Devleti döneminden bu yana iki ülke arasındaki dostluk bağları anlatıldı. Dissanayake, Sri Lanka'nın Türk turistlerin de ilgisini çekmeye başladığını ve Colombo Limanı'nın 2024'te dünyanın en hızlı büyüyen limanı olacağını belirtti.

Özü'nün Açıklamaları

Görev belgesini alan Aydın Özü, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki köklü ilişkilere dikkat çekerek, "1948'de resmi diplomatik ilişkiler başlamasına rağmen büyükelçilikler daha sonraki yıllarda kuruldu. İstanbul Fahri Konsolosu olarak bu iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek ve Sri Lanka vatandaşlarının çıkarlarını korumak için çalışacağım." dedi.

Törende İkramlar

Tören sonunda konuklara geleneksel Sri Lanka lezzetleri ve Saf Seylan çayı sunuldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr