16.09.2024-16:44 (Son Güncelleme:16.09.2024-16:44)

Spor yazarı Ahmet Çakır kimdir? Futbol yazarı Ahmet Çakır öldü mü, neden öldü?

Şubat 2022’den bu yana beynindeki tümörle mücadele eden spor yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti. Çakır’ın vefatı sosyal medyada eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar’ın ölümüyle de karıştırılmasıyla gündem oldu. Peki Spor yazarı Ahmet Çakır kimdir? Futbol yazarı Ahmet Çakır öldü mü, neden öldü? İşte detaylar…

Yaklaşık 2 yıl önce beynindeki tümör sebebiyle ameliyat geçiren spor yazarı ve gazeteci Ahmet Çakır hayatını kaybetti. Çakır’ın vefat haberi sosyal medyada Beyaz TV spor yorumcusu Ahmet Çakar ile karıştırıldığı için çok konuşulurken Ahmet Çakır spor yazarı, Ahmet Çakır öldü mü, Ahmet Çakır kimdir gibi terimler sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki Spor yazarı Ahmet Çakır kimdir? Futbol yazarı Ahmet Çakır öldü mü, neden öldü?

Ahmet Çakır neden öldü?

Türk spor basınının önemli isimlerinden, gazeteci ve köşe yazarı Ahmet Çakır, yaşamını yitirdi. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunan Çakır, Şubat 2022’de yakalandığı beyin tümörü nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından 19 Eylül 2024 tarihinde vefat etti.


TSYD’den Başsağlığı Mesajı

TSYD Genel Merkezi, yayımladığı başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı üyemiz Ahmet Çakır’ı kaybettik. Allah rahmet eylesin.” Dernek ayrıca, cenaze töreniyle ilgili detayların kısa süre içinde paylaşılacağını duyurdu.

Ahmet Çakır kimdir?

1952 yılında Kastamonu'da dünyaya gelen Ahmet Çakır, 1960 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. Eğitim hayatına Beyoğlu Akşam Lisesi'nde devam eden Çakır, 1982 yılında İstanbul İktisadi Bilimler ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. Kariyeri boyunca Günaydın, Hürgün, Hürriyet ve Fotospor gibi gazetelerde görev aldı; spor yazarlığı ise Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl ve Radikal gibi yayınlarda sürdürdü.

Çakır, mesleki başarıları ile adından söz ettiren bir gazeteci olarak, iki kez yılın gazetecisi ödülüne layık görüldü ve spor basınında Türkçeyi en iyi kullanan yazar unvanını kazandı. Ayrıca, spor ve edebiyat üzerine kaleme aldığı toplam 17 kitabı bulunuyordu.

Ahmet Çakar öldü mü?

Spor yazarı Ahmet Çakır’ın Beyaz TV’deki ünlü spor yorumcusu Ahmet Çakar ile karıştırılması sosyal medyada gündem olmuştu. Eski bir hakem de olan Ahmet Çakar’ın sağlık durumunun gayet yerinde olduğu ve görevine devam ettiği belirtildi.

muratcankilic@haber365.com.tr