Sperm bankası nedir, Türkiye'de neden yasak?
Nihat Hatipoğlu'na sorulan Sperm banakası sorusu herkesi şaşkına çevirdi. Sperm Bankası Türkiye'de sürekli tartışılan bu konudur. Ahlaki açıdan doğru olup olmadığı konuşulur. Peki, ilk sperm bankası nerede kuruldu? Sperm bankası ücretleri ne kadar?
Erkeklerde çocuk sahibi olamama problemi toplumda karşılaşılan bir durumdur. Hatta her geçen gün artan bir problem olarak tanımlanmaktadır. Yeni evlenen veya çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, böyle bir durumda sperm bankalarına başvurmayı uygun görüyor. Bu yüzden sperm bankası hiç ayıp bir şey olmamakla birlikte, toplum için gerekli bir kurumdur.
Sperm bankası nedir?
Diğer isimleriyle meni bankası veya kriyobank, insan menisinin satın alınıp depolandığı ve daha sonra satıldığı bir kuruluştur. Sperm donörleri tarafından üretilip satılır. Sperm bankalarının amacı hamilelik veya cinsel partner dışında çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara sperm desteği sağlamaktır. Donör spermler böylece satılır.
İlk sperm bankası nerede kuruldu?
İlk Sperm bankası 1964 yılında ABD'nin Iowa eyaletinde kuruldu. Aynı yıl Japonya'da da kurulan bir sperm bankası bulunmaktadır. Yapılan tedavilerle birlikte 40 yılda bir milyon çocuk doğmuştur. Daha sonra Avrupa ve Kuzey Amerika'ya yayıldı.
Nihat Hatipoğlu'na sorulan soru gündem oldu
Kendisine sorulan sorular ile sık sık gündem olan Nihat Hatipoğlu'na bu ke öyle bir soru soruldu ki, duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hatta ünlü din adamının verdiği cevapta hayrete düşürdü.
Bir izleyici tarafından gelen "Sperm bankasından hamile kalmak günah mı?" sorusu herkesin meraklı gözlerini Nihat Hatipoğlu'na çevirdi. Hatipoğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Kadın ve erkeğin kendi spermleri ise çocuk yapması gerekir. Bazen kadınlar 3. bir erkeğin spermini alıyor ve o erkeğin kim olduğu bilinmiyor. O yüzden bu durum doğru değildir."