25.09.2024-10:48 (Son Güncelleme:25.09.2024-10:48)

Soykırımcı İsrail'in Saldırıları Genişliyor: Bu Kez Türkiye Sınırını Hedef Aldı!

Soykırımcı İsrail, saldırılarını genişletmeye devam ediyor. Bu kez Suriye'nin Türkiye hududundaki Lazkiye şehrine füzelerle saldırı düzenledi.

İşgalci ve soykırımcı İsrail, saldırılarına devam ediyor. Önce Gazze ardından Lübnan ve şimdi de Suriye'ye hava saldırısı düzenlemeye başladı. >Soykırımcı İsrail yönünü kuzeye çevirdi ve Suriye'nin Tarsus bölgesine hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in Yeni Hedefi Tartus

Şam rejimine yakın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, İsrail'e ait hava araçlarının Lazkiye Şehrinin Tartus kıyılarında bulunan çok sayıda askeri noktayı hedef alarak vurduğu belirtildi. Şam rejimine ait hava savunma sistemleri, İsrail'in füze saldırılarına karşılık vermeye devam ettiği bildirildi.

Türkiye sınırındaki Tartus kıyılarına yönelik İsrail saldırılarına karşı hava savunma sistemlerini aktif hale getirdi.


İsrail'in Saldırıları Türkiye'ye Yaklaştı

İsrail tarafından Tartus'a gönderilen füzelerin, hava savunma sistemleri tarafından birçoğunun havada imha edildiği bildirildi. İsrail'in füze saldırıları ve imha ediliş anları cep telefonlarıyla kaydedildi.

İsrail'in saldırdığı Tartus bölgesi ile Türkiye arasındaki mesafenin 80-90 kilometre olduğu biliniyor. İsrail, Türkiye'ye oldukça yakın bir mesafeye füze saldırısı düzenlemeye devam ediyor.

damlaeroglu@haber365.com.tr