07.02.2022-12:14 (Son Güncelleme:07.02.2022-12:14)

Bir girişimcilik çeşidi olarak ortaya çıkan sosyal girişimcilik ve sosyal girişimci kavramları merak ediliyor. Peki, sosyal girişimci kime denir, Türkiye’den ve dünyadan sosyal girişimcilik örnekleri nelerdir, özellikleri ve tanımı nedir?

1

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK ÖRNEKLERİ


İşte Türkiye'den ve dünyadan sosyal girişimcilik örnekleri...

2

AFLATOUN


Sosyal statüleri birbirinden farklı olan çocuklar arasında empati geliştiren aynı zamanda çocukları ve gençleri sosyal ve finansal girişimcilik konularında bilinçlendirmeyi ve cesaretlendirmeyi hedefleyen Aflatoun

3

BLIND LOOK


Görme engelli bireyleri özgürleştirme misyonuyla çözümler üreten BlindLook, Türkiye'de yapılan bir sosyal girişim.

4

EVREKA


Akıllı atık toplama ve şehir temizleme işlemleri için en kapsamlı çözümü sunan Evreka, Türkiye'de yapılan bir sosyal girişim örneği.

5

FAIRPHONE


Kullandığı farklı madenlerle üretim sürecinin yarattığı sosyal ve çevresel olumsuzlukları azaltarak sürdürülebilir akıllı telefonlar üreten Fairphone

6

GRAMEEN BANK


Geri ödeme garantisi olmayan yoksul insanlara ve geleneksel bankaların reddettiği kişilere kredi vererek toplumsal kalkınmayı destekleyen Grameen Bank.

7

OTSİMO


Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara yönelik hazırlanmış eğitsel oyunlar üreten Otsimo, Türkiye'de yapılan bir sosyal girişim projesi.

8

TOMS SHOES


Satın alınan bir çift ayakkabı karşılığında ihtiyacı olan bir çocuğa ayakkabı sağlayarak destek olan TOMS Shoes (Tomorrow's Shoes-Yarının Ayakkabısı)

Sosyal Girişimcilik Nedir, Faaliyetleri Nelerdir?
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR