12.09.2024-16:28 (Son Güncelleme:12.09.2024-16:28)

Son Dakika: Sıla Bebekten Acı Haber! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurdu

Tekirdağ'da şiddete uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebekten üzücü haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bebeğin entübe durumda olduğunu ve kardeşinin devlet korumasına alındığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayın emniyet birimlerine intikal etmesiyle birlikte il müdürlüğü ekiplerinin hızla harekete geçtiğini ve olayla ilgili şüphelilerin gözaltına alındığını belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Entübe durumunda bulunan bebeğin kardeşi devlet koruması altına alınarak psikososyal destek çalışmaları başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olacak ve suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız." ifadeleri kullanıldı.

Soruşturma ve Gözaltılar

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatarak gizlilik kararı aldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü de soruşturma kapsamında Bakiye Yeniçeri’nin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Bakiye Yeniçeri, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'Çocuğu ihmal' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gece saatlerinde mahkemeye çıkarılan Sıla Y.'nin komşularına bırakılan 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuk da tutuklandı.


Diğer Tutuklamalar

Bakiye Yeniçeri'nin dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö. ve bebeği evine bıraktığı Kani A. da Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza mahkemesine çıkarıldı ve iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu trajik olay, kamuoyunda derin üzüntü yaratırken, bakanlık davanın takipçisi olacağını ve sorumluların cezalandırılması için sürecin yakın gözlemcisi olacaklarını vurguladı.

cerenpeksen@haber365.com