07.09.2024-17:11 (Son Güncelleme:07.09.2024-17:11)

Son Dakika: Muğla, Antalya ve İzmir’de Orman Yangınları!

Muğla, Antalya ve İzmir’de aynı anda çıkan orman yangınları yetkilileri ve vatandaşları alarma geçirdi. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun bir müdahale yürütüyor.

>Muğla'nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz bilinmeyen bir sebeple Yangın başladı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerine tehdit oluşturmadığı belirtilirken, Yerkesik-Akbük karayolu güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ekipler havadan ve karadan müdahalelerine devam ediyor.


Antalya Kumluca’da Zor Koşullar Altında Müdahale


Antalya'nın Kumluca ilçesi Kuzca Mahallesi Ayıbeleni mevkiinde sabah saatlerinde dumanlar fark edilerek 177 Orman Yangını İhbar Hattı’na haber verildi. Sarp ve dağlık bölgede çıkan yangına ulaşım zorluğu yaşanırken, ilk olarak bir yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Ancak rüzgarın hız kazanmasıyla yangın yeniden alevlendi. Bölgeye 4 uçak, 2 helikopter, arazözler ve çok sayıda personel yönlendirildi. Yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin ediliyor.

İzmir Menemen’de Yangın Devam Ediyor

İzmir’in Menemen ilçesi Yahşelli Mahallesi yakınlarında da orman yangını çıktı. Saat 13.00 civarında çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 3 helikopter ve karadan 15 arazöz ile müdahale ediliyor. Ekipler yangını kontrol altına almak için büyük bir mücadele veriyor.

Mücadele Devam Ediyor

Her üç ilde de yangınların rüzgar ve zorlu arazi şartları nedeniyle hızla yayılma riski bulunuyor. Ekipler, yangınları kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf ediyor.

cerenpeksen@haber365.com