21.08.2024-12:10 (Son Güncelleme:21.08.2024-12:10)

Son Dakika: MSB Duyurdu, Irak ve Suriye'nin Kuzeyinde 8 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlar sonucu 8 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

MSB, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen 7 PKK’lı teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi. Aynı zamanda, Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde belirlenen 1 PKK/YPG'li terörist de düzenlenen operasyonla etkisiz hâle getirildi.

MSB'nin Açıklaması

Operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, "Öngörülemez, Alışılmadık, Süratli ve Sürekli" ifadeleri dikkat çekti. Bu operasyonların, bölgedeki terör unsurlarına yönelik sürdürülen kararlı mücadelenin bir parçası olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

">Öngörülemez, Alışılmadık, Süratli ve Sürekli

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit ettiği 7 PKK’lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı bölgesinde belirlediği 1 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi."


Terörle Mücadelede Kararlılık

MSB, terörle mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini belirterek, sınır ötesinde terörle mücadele operasyonlarının aralıksız sürdürüleceğini ifade etti. Bu operasyonlar, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.


cerenpeksen@haber365.com