26.04.2022-12:53 (Son Güncelleme:26.04.2022-14:44)

Son dakika: Barış diplomasisi sürüyor! Başkan Erdoğan Putin'le görüştü

Başkan Erdoğan müzakere diplomasisi devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı ile görüşme gerçekleşti.

Başkan Erdoğan'dan kritik temas Başkan Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme gerçekleştirdi. Kremlin'den gelen açıklamada, Ukrayna konusunun masaya yatırıldığı bilgisi geldi.

İstanbul görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya yönelik görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki en son yaşanan gelişmeleri ile Türkiye-Rusya ilişkileri masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan görüşmede, barışa giden yolun açılması adına İstanbul görüşmelerinde yakalanan olumlu ivmenin devam edilmesinin herkesin yararına olacağını söyledi.

Liderler zirvesi teklifi

Ateşkes sağlanırsa, insani koridorların etkin bir şekilde işletilmesinin ve tahliyelerin güvenli olacak şekilde gerçekleştirilmesinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkese ciddi zarar veren bu gidişatın bir an önce durdurulması ve kalıcı bir barışın elde edilmesi için Türkiye'nin elinden gelen çabayı göstermeye devam edeceğini özellikle belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında olan müzakerelerde oldukça önemli bir eşik haline gelen İstanbul Sürecini liderler düzeyine taşıma teklifini de tekrarladı.

Mekik diplomasisi

Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşına yönelik Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Antonio Guterres'le görüştüklerini söyledi, Erdoğan, ''Sayın Guterres ile bir araya geldik. Mevcut durumu, atılabilecek adımları kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Önce ateşkes, kalıcı barış için her türlü adımı atıyoruz. Yarın Putin ile görüşeceğiz. Savaşın bitmesi için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.'' şeklinde konuşmuştu.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr