04.10.2024-22:10 (Son Güncelleme:04.10.2024-22:10)

Söke Ticaret Odası'nın 50. Yıl Etkinliğinde Önemli Açıklamalar

TOBB Başkanı, Söke pamuğunun AB tesciliyle değerinin arttığını belirtti.

Söke Ticaret Odası'nın 50. Yılı Kutlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Söke Ticaret Odası tarafından düzenlenen 50. yıl etkinliğine katıldı. Bu özel program, Söke'deki bir otelde gerçekleştirildi.

Söke Pamuğunun Önemi

Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, Söke pamuğunun Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret almasının Türk ekonomisine katkı sağladığını vurguladı. "Söke pamuğu artık Avrupa'da tanınan bir marka haline geldi. Mısır pamuğu gibi ürünlerin, bu tescil sayesinde daha yüksek fiyatlarla satılacağını öngörüyoruz" dedi.

Markalaşma Süreci

Hisarcıklıoğlu, Söke pamuğuyla üretilen ürünlerin fiyatlarının da yükselebileceğini belirterek, "Şu an Mısır pamuğundan üretilen bir ürün alırken %50 daha fazla ödüyorsunuz. Gelecekte Söke pamuğu da benzer bir noktaya ulaşacak. Bu süreçte markalaşma oldukça kritik bir rol oynayacaktır" ifadesinde bulundu.

Etkinliğe Katılan Diğer İsimler

Etkinlikte Aydın Valisi Yakup Canbolat, Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar ve Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel gibi önemli isimler de yer aldı. Programda ayrıca Söke Ticaret Borsası'nda "Tescilin Yıldızları" plaket töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu (sol 3), Söke Ticaret Odasının 50. yılı dolayısıyla bir otelde düzenlenen programa katıldı. Programda, Aydın Valisi Yakup Canbolat (sağ 3) da yer aldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr