17.08.2017-10:39 (Son Güncelleme:17.08.2017-10:29)

Soğanı Bu Şekilde Tüketmek Zehirliyor!

Soğan Türk yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti olarak her mevsim oldukça fazla tüketilmektedir. Fakat bu lezzetin bilinçsiz tüketiminde sağlığa oldukça fazla zararı bulunmaktadır.

Soğan etkili bir antibiyotik olarak kullanılan ve sağlığımız açısından oldukça yararlı olduğu için sık sık tüketilmekte. Soğan, hastalıklara yakalanmama noktasında ciddi katkılarda bulunur ve hastalık durumunda iyileşme sürecini hızlandırır. Soğan özellikle enfeksiyon hastalıklarına karşı etkilidir. açabiliyor. Bu yararlarının yanında bilinçsiz tüketiminin de sağlığa oldukça fazla zararları da ortaya çıkmaktadır.

SOĞANI BU ŞEKİLDE YEMEK ZEHİRLİYOR!

Ancak yapılan araştırmalar soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceğini belirtiyorlar. Bu nedenle besinlerin yanlış tüketilmesi sonucunda ne kadar sağlıklı olursa olsun zararlı hale gelebiliyor… Soğan da bu gıdalar arasındadır. Son yapılan araştırmalara göre çiğ olarak doğranmış soğan kapaklı veya kilitli poşetlerin içinde buzdolabında dahi olsa bakteri ile kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsediyor.

SOĞAN BÖYLE TÜKETİLMELİ!

Bu sebeple soğanın kabuklarını soyduktan sonra bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor. Dilimlenmiş şekilde 1 gece dahi beklemiş soğan safra salgılarını, mide asitini arttırır ve gıda zehirlenmesine neden olarak geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabiliyor.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr