13.01.2018-17:50 (Son Güncelleme:13.01.2018-17:45)

Soğanı Bir de Bu Şekilde Doğrayın!

Mutfakta ev hanımlarına en çok zorluk çıkaran şey soğan doğramak. İşte bu yöntemlerle mutfakta soğan doğrarken ağlamaya son verebilirsiniz.

Mutfakta ev hanımlarına en çok zorluk çıkaran şey soğan doğramak. Bazı soğanlar o kadar acıdır ki artık bir noktadan sonra gözünüzü dahi açamayacak duruma gelebilirsiniz. Birkaç ipucuyla bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte soğan doğramayı kolaylaştıracak yöntemler…

1- Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Eğer aceleniz varsa buzluğa koyduktan sonra 5 dakika bekletin. Daha sonra soğanlarınızı alın ve gözleriniz yaşarmadan soğan doğramanın ne kadar keyifli olduğunu görün.

2- Ağzınıza bir parça ekmek alıp tutun. Böylece göz yakıcı enzimleri ekmek içinde toplayacaktır.

3- Soğanı tuzlayıp doğrarsanız gözleriniz yaşarmayacaktır.

4- Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke sürün.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr