Mikrodalga yardımıyla soğanı karamelize etmek daha kolay. İşte, hızlı ve kolay yolla soğanları karamelize etme yolu…
SOĞAN KARAMELİZE ETME
Soğanı keskin bir bıçakla yuvarlak dilimler şeklinde dilimleyin. Soğan dilimlerini üst üste gelmeden bütün dilimleri tutacak boyutta büyük bir fırın kasesinin dibine koyun. Ufaık bir tencerede 1/4 fincan tuzsuz tereyağını eritin veya mikrodalgada ısıya dayanıklı bir ölçüm kasesinde eritin ve soğanların üstüne koyun. Soğan dilimlerini maşayla tereyağına koyun. Çanağı mikrodalgada dinlendirip soğanları yüksek ateşte 10 dakika ısıtın. Soğanları mikrodalgadan alın ve pişirme kasesinden özenlice çıkarın. Soğanları karıştırın ve onları mikrodalgaya geri yerleştirin. Soğanları beş dakika daha pişirmek için tutun. Soğanları mikrodalgada durdurup bir dakika aralıklarla pişirin, her dakika sonra dilediğiniz gibi pişene dek kontrol edin. Soğanları servis yapmadan önce iki ila üç dakika soğumalarını bekleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.