17.05.2019-12:17 (Son Güncelleme:17.05.2019-12:04)

Sofraların Sultanı Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Yaz kış yemekten keyif aldığımız ezogelin çorbası iftar sofralarının da açılış çorbası. Geleneksel tatlarımızdan olan bu çorbayı hala yapmayı bilmeyenlerimiz varsa harika bir tarif hazırladık. Siz de en kısa zamanda deneyip afiyetle içmek isteyeceksiniz.

Geleneksel lezzetlerimizden olan ezogelin çorbası sofraların da baş tacı... Hem yapması hem yemesi keyfi veren bu çorbayı size vereceğimiz tarifle denemelisiniz. İşte ezogelin çorbası tarifi.

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

2 çay bardağı kırmızı mercimek
-3 yemek kaşığı pirinç
-2 yemek kaşığı bulgur
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı tereyağı
-6 su bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı nane
-1 tatlı kaşığı tuz

Servisi için:

-1/2 adetlimon suyu
-1 tatlı kaşığıpul biber

Hazırlanışı:

-Sıcak suyu geniş bir tencereye boşaltın ve kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye koyun.
-3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu da tencereye koyun
-Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana dek pişirin.
-Ayrı bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
-Üzerine 1 adet küp küp doğranmış kuru soğanı katın ve kavurmaya başlayın.
-Sonra 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.
-1 tatlı kaşığı naneyi ilave edip, 2 dakika daha kavurun.
-Kavrulan sosunuzu ocaktan indirin.
-Bakliyatları kaynattığınız tencereye, kavrulan salçalı soğan karışımı katın.
-Sonra hızlı hızlı karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha ocakta bırakın.
-Limon suyu ve pul biber ekleyerek sıcak olarak servise sunun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr