İster çayınızın yanına isterseniz bir fincan kahve ile tüketebileceğiniz lezzetli bir kek yemeye ne dersiniz. Badem sevenlerin bu tarife bayılacağınız düşünüyoruz.
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı badem içi
NASIL YAPILIR?
İlk olarak yumurtaları derin bir karıştırma kabının içine kırın. Ardından yumurtaların üzerine şekeri ekleyip; önce yavaş daha sonra hızlı ayarda olacak şekilde mikserle çırpın. Yumurta ve şekeri, tam kıvamında çırpmak gerekir. İlk kez kek yapanlar için bu kıvam, karışımın köpük köpük olmasıdır. Ondan sonra sırayla diğer malzemeler eklenir.
Karışıma süt ve sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımın içine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın.
Rondoda çekilen badem içlerini de kek karışımına katarak hafifçe karıştırın. Daha sonra kek kalıbını yağlayıp, kekin yapışmaması için çok az un serpin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kek karışımını, kalıbınıza dökün. Kekinizi önceden ısıtılmış olduğunuz fırına koyun ve 40 dakika pişmesini bekleyin. Pişen keki fırından çıkarıp sıcaklığını geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.