17.10.2024-14:20 (Son Güncelleme:17.10.2024-14:21)

Sivas'taki Depremlerde Muhtarın Yaşadığı Korku Dolu Anlar

Sivas'taki depremlerde evinde çatlak oluşan muhtar, yaşadıklarını paylaştı.

Sivas'taki Depremler Sonrası Mahalle Muhtarından Açıklama

Sivas'ta meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremler, Hacıali Mahallesi'nde yaşayan Muhtar Hüseyin Sarıtaş'ın evinde çeşitli çatlaklara sebep oldu. Sarıtaş, yaşadığı tedirginlik anını anlattı.

Aile ile Birlikte Aniden Dışarı Çıktılar

Hüseyin Sarıtaş, AA muhabirine verdiği demeçte, depremin olduğu sırada ailesiyle birlikte evde oturduklarını, sarsıntıyı hissettiklerinde hemen dışarıya çıktıklarını belirtti.

Büyük Korku ve Komşulara Destek

Büyük bir korku yaşadığını ifade eden Sarıtaş, "Evde televizyonda haberleri izliyordum. Depremi hissedince korktuk ve dışarı çıktık. Sarsıntı çok oldu ama böylesini ilk defa gördüm; gerçekten korktum," şeklinde konuştu.

Ayrıca, Mahalle muhtarı olması nedeniyle komşularını kontrol etmek amacıyla onlarla iletişime geçtiğini belirten Sarıtaş, depremin ardından AFAD yetkilileri tarafından da arandığını söyledi. "Allah cümlesinden razı olsun, teşekkür ediyorum. Evimin çeşitli yerlerinde çatlaklar oluştu," diye ekledi.

Tavukların Kaçışı Güvenlik Kamerasında

Diğer yandan, Hacıali köyü yakınındaki Akpınar köyünde bir evin bahçesindeki tavukların deprem anında kaçışını gösteren görüntüler güvenlik kamerasına yansıdı.

Sivas'ta meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerde evinde çatlak oluşan Hacıali Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sarıtaş, deprem anında yaşadıklarını anlattı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr