19.10.2024-10:33 (Son Güncelleme:19.10.2024-10:34)

Sivas'ta Eğrisu Göleti'ne 10 Bin Kırmızı Benekli Alabalık Salındı

Divriği'deki Eğrisu Göleti'ne, doğa koruma projesi kapsamında 10 bin alabalık yavrusu bırakıldı.

Sivas'ta Eğrisu Göleti'ne Balık Salımı

Sivas'ın Divriği ilçesindeki Eğrisu Göleti'ne, doğa koruma projeleri kapsamında 10 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu salındı.

Proje Detayları

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" projesi çerçevesinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Katılanlar

Etkinliğe, DKMP Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Divriği Kaymakamı Resul Tutay, DKMP 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, DKMP İl Müdürü Fatih Albayrak ve kurum çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Balıkların Salınması

Trabzon'daki Maçka Altındere Alabalık Üretme İstasyonu'ndan getirilen alabalık yavrularını, etkinlikte bulunan Kadir Çokçetin ve beraberindekiler gölete bıraktı. Çokçetin, bu balıkların burada çoğalmasını beklediklerini dile getirdi.

Sivas'ın Divriği ilçesindeki Eğrisu Göleti'ne 10 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında program düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr