17.10.2024-16:03 (Son Güncelleme:17.10.2024-16:03)

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'ten Deprem Açıklaması

Sivas'ta meydana gelen depremlerde 12 evde hafif hasar tespit edildi, 5 öğrenci fenalaştı.

Sivas'taki Depremlerle İlgili Açıklama

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kentin çeşitli bölgelerinde meydana gelen depremlerle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Yaşanan 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerde, toplam 12 evde hafif hasar bulunduğunu belirtti.

Hasar Tespiti ve Öğrencilerin Durumu

Vali Şimşek, özellikle Hacıali köyünde yaptığı incelemelerde muhtar Hüseyin Sarıtaş'ın evinde de çatlaklar oluştuğunu ifade ederek, "Çok şükür ucuz atlattığımız bir deprem oldu. Şu ana kadar yaptığımız saha taraması sonucunda 12 evde hafif hasar olduğunu tespit ettik" dedi.

Depremin ardından okullarda panik yaşandığını vurgulayan Şimşek, "5 öğrencimiz fenalaştı ve bunlardan 2'si hastaneye kaldırıldı; tedavileri sürüyor. Çok şükür bunların dışında önemli bir olay meydana gelmedi" diye ekledi.

Devletin Destek Ağı

Şimşek, depremin merkez üssü olan köylerde vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletip, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, AFAD ve jandarma ekiplerinin de bölgede aktif olarak görev aldığını vurguladı.

"Devletimiz güçlüdür ve her zaman vatandaşımızın yanındadır. İnşallah daha büyük depremler görmeyiz. Rabb'im bizleri her türlü depremden korusun" ifadelerini kullanan Şimşek, bölgedeki durumu yakından takip etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kentte meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin ardından etkilenen bölgelerde incelemede bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr