İç Anadolu'nun en sevilen lezzetlerinden olan katmeri Sivas'ta yemek ayrı bir şans olsa da evde kendi malzemelerinizle de yapmaktan büyük keyif alacaksınız. İşte meşhur Sivas katmerinin yapılışı...
SİVAS KATMERİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
5 su bardağı un,2 tatlı kaşığı tuz,1 su bardağı ılık su,2 çorba kaşığı tereyağı,2 çay kaşığı kuru maya,1 paket margarin,1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Bir kaseye mayayı, tuzu ve ılık suyu dökün ve mayanın erimesini bekleyin. Ardından unu ağır ağır ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamuru tezgahta elinizle genişletin. Hamurun tam ortasına oda sıcaklığında bekleyerek yumuşamış margarini ve tereyağını minik parçalar halinde keserek bırakın. Hamurun etrafını ortada birleştirip, yağları içeride iyice eritin. 5 dakika kadar bu şekilde dinlendirin. Tezgahınızı ve hamuru sürekli unlayarak, bir merdaneyle hamura yağları yedirin. Yaklaşık 6 dakika sonra hamur yağı emmiş olacaktır. Ardından hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
Bu bezeleri tezgahınızda istediğiniz şekli vererek açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ile biraz sıvı yağı çırparak, fırça ile güzelce sürün. Bıçak ile çok derin olmayacak şekilde çizikler atın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirip afiyetle yiyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.