14.05.2018-10:28 (Son Güncelleme:23.11.2024-08:27)

Sistit, bakteriler nedeniyle idrar yolunda oluşan bir enfeksiyondur.

1


Kadınların korkusu sistit, alınacak önlemler, dikkat edilecek noktalar ve doğal tedavi yöntemleri ile kabus olmaktan çıkıyor...

2


Yapılacak olan tüm uygulamaların yanında yaşam tarzının da değiştirilmesi gerekir. Sistit hastalığına yakalanan kişilerde oluşan belirtiler arasında; İdrara çıkma esnasında oluşan yanma hissi Sık şekilde idrara çıkma İdrarda görülen kanama Pelvik şekilde oluşan rahatsızlıklar Kötü kokulu idrar Bulanık idrar Ateş Karının alt bölgesinde oluşan basınç hissi

3


Sistit kadınlarda sık şekilde görülen idrar kesesi iltihaplanması sorunudur. Mesanede oluşan bu iltihaplanma oldukça sinir bozucu ve acı verici şekilde oluşur. Bazı durumlarda oluşan iltihaplanma böbreklere yayılarak ciddi düzeyde böbrek sorunlarına yol açabilir. Sistit farklı hastalıklardan kaynaklı olarak da ortaya çıkabilir.

4


Elma Sirkesi; sistite sebep olan zararlı bakterilerin ve mikropların yok olmasına olanak sağlar. İçeriğinde bulunan yararlı enzimler sayesinde bakteriler ve mikroplar olur. Elma sirkesi sistit tedavisinde antibiyotik görevi görmektedir. Bir su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi eklenir. 4 gün boyunca günde iki kez tüketilmelidir. düzenli şekilde tüketilmesi fayda sağlar.

5


Hint Bektaşı; bu üzüm b akterilerin üremesine engel olur. C vitamini açısından oldukça zengin olan bir meyve türüdür. 1 su bardağı suyun içine 1 kaşık Hint Bektaşiüzümü tozu atılır. Bu suyun yarısını buharlaşma yaşayana kaynatılır. 3 gün boyunca günde 3 kez içilir. Düzenli ve taze şekilde yapılıp tüketilmesi fayda sağlar.

6


Kızılcık suyu; kızılcık suyu sistite sebep olan tüm bakteri ve mikropların yok olmasına olanak sağlar. Bu suyun içeriğinde antibiyotik etkisi bulunur. Kızılcık suyunun gün içinde yarım bardak tüketilmesi gerekir. İdrar yollarında oluşan tüm enfeksiyonların ortadan kaldırılması içinde kullanılır. Böbrek sorunu olan kişilerde sistit meydana geldiyse kızılcık suyunu günlük 3 ya da 4 bardak içmesi gerekir. Suyun şekersiz içilmesi gerekir. Kızılcık suyu eski dönemlerde de hastalıkların tedavisinde sık şekilde kullanılmıştır.

7


Çay Ağacı Yağı; bu bitki anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Sistite ve mesanede bulunan tüm bakteri ve mikroplar ile savaşmaya yardımcı olur. Hazırlanan banyo suyunun içine 10 dama kadar çay ağacı yağı eklenir. Yıkanmak için kullanılacak olan su faydalıdır. Ayrıca 2 çay kaşığı yoğurdun içine 6 damla çay ağacı yağı damlatılır ve ılık su banyosunun içine eklenir.

8


Yaban Mersini; sistit tedavisinde bakteri önleyici olarak etkin bir görevi bulunur. Yaban mersini içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine sebep olur. Hastalar sevdikleri tahılların içine yaban mersini atarak tüketebilir. Taze şekilde alınacak olan yaban mersininin suyunu tüketebilirsiniz. Yaban mersini suyu özellikle sabahları tüketilmelidir. Ayrıca yaban mersini suyuna tatlandırıcı kullanılmamalıdır. Yaban mersini diyet yaban kişiler tarafında da kullanılabilecek oklan bir meyvedir. Özellikle suyunu diyet programına ekleyebilirsiniz.

9


Ananas; ananas meyvesi sistitin oluşturduğu semptomları azaltan anti-inflamatuar etkisine sahiptir. Düzenli şekilde ananas tüketmek sistin önlenmesini sağlar. Ayriyeten ananas suyunu çıkartarak da içebilirsiniz. Konserve olan ananaslar koruyucu içerdiğinden kaynaklı olarak fayda sağlamayabilir.

10


Kabartma tozu; asit ve temel dengesinin sağlanmasına olanak sağlayan kabartma tozu oluşan ağrılarında ortadan kalkmasına yardımcı olur. 1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı kabartma tozu eklenir ve gün içinde 2 kez içilir. Düzenli ve aksatılmadan kullanılması gerekmektedir.

11


Ayı Üzümü; bu üzüm sistit en başta olmak üzere enfeksiyonların birçoğunda fayda sağlamaktadır. Antiseptik özelliği sayesinde eczanelerde bile bulabilirsiniz. Bu özelliği bakterilerin ve mikropların kolay şekilde ölmesine yardımcı olur. İdrarı uyaran bir etkiye sahip olmasından dolayı sık şekilde idrara çıkmaya olanak sağlar. Bu sayede de bakteriler ve mikroplar daha hızlı dışarıya atılır. Emziren kadınlar, hamileler, böbrek hastalığı olanlar, çocuklar ve karaciğer hastalığı olanlar ayı üzümü kullanımında uzman doktorlarından yardım almalıdır. Ayı üzümünün kullanımı doktor tarafından ayarlanabilir. İçeriğinden kaynaklı olarak yan etkiler oluşturabilir.

12


Sıcak su torbası; sıcak kompresin düzenli bir şekilde kullanılması mesanede oluşan basıncın azalmasına sebep olur. Ayrıca enfeksiyonlardan kaynaklı olarak oluşan ağrılarından ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Sıcak su torbası ile yapılacak olan sıcak kompres enfeksiyonlara sebep olan bakterilerin çoğalmasının da önüne geçer. Sıcak su torbasını karnın alt kısımda birkaç dakika boyunca tutmak fayda sağlayacaktır. Sıcak su torbası böbrek sorunlarından kaynaklanan ağrılarında ortadan kalmasına yardımcı olur. Özellikle kış aylarında oluşan diğer hastalıklar içinde yapılması gerekir.

13


Su; bol düzeyde su tüketimi yapmak idrar torbasında oluşan iltihabın ortadan kalkmasının yanı sıra birçok hastalığa da fayda sağlamaktadır. Bir kişinin gün içinde en az 10 bardak su tüketmesi gerekir. Bu da yaklaşık olarak 2,5 litre su anlamına gelir. Bol düzeyde su içmek enfeksiyonlar ile başa çıkma konusunda yardımcı olur. Su idrara çıkma konusunda yardımcı olmaktadır. Sık şekilde idrara çıkmak da enfeksiyonlardan daha çabuk kurtulmaya yardımcı olur. Suyun tüketimini fazla yapan kişilerde idrar konsantre olmaz ve enfeksiyona sebebiyet veren bakteri ve mikroplar daha hızlı bir şekilde dışarıya atılır. Suyun yanı sıra meyve ve sebzelerin suyunu içmekte minerallerin ve vitaminlerin vücuda alınması konusunda yardımcı olacaktır.

Sistite Ne İyi Gelir?
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR