23.10.2024-14:49 (Son Güncelleme:23.10.2024-14:49)

Şırnak'ta Üniversite Öğrencilerinden Gazze Protestosu

Üniversite öğrencileri, Gazze'ye yönelik saldırılara 'Yüreğimde Filistin' temasıyla yürüyerek tepki gösterdi.

Şırnak'ta Gazze'ye Destek Yürüyüşü

Şırnak'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara karşı "Yüreğimde Filistin" temasıyla bir yürüyüş düzenledi.

Öğrencilerin Mesajı Güçlüydü

Üniversitenin fuaye alanında toplanan öğrenciler, Türk ve Filistin bayraklarıyla İktisat Fakültesi'ne kadar yürüyerek, İsrail aleyhine sloganlar attılar.

Açıklamalar ve Destek

Etkinlikte, öğrencilerden Kenan Eren, İsrail'in hedef gözetmeksizin sürdürdüğü saldırıları kınayarak, masum sivillerin katledildiğini ifade etti. Eren, şunları belirtti:

"Avrupa devletleri, kardeşlerimize yapılan saldırılara karşı kör, sağır ve dilsiz hale gelmekle yetinmeyip, vatanını ve milletini savunan mücahit kardeşlerimizi eleştiriyor, İsrail'in zalimliğine destek veriyor. Filistin, yıllardır süren zulüm ve haksızlıklar karşısında dimdik ayakta duruyor. Her karış toprağında şehitlerin kanı, her taşında özgürlüğe duyulan özlem saklı. Mazlum bir halkın mücadelesi, sadece bir toprak davası değil, aynı zamanda insan onurunun, hak ve adaletin de mücadelesidir. Filistin, dünya için bir vicdan aynasıdır, bu aynaya baktığımızda insanlığın gerçek yüzünü görürüz. "

Yürüyüşe, kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği belirtildi.

Şırnak'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına "Yüreğimde Filistin" temasıyla yürüyerek tepki gösterdi. Öğrenciler adına açıklamayı Kenan Eren (sol 2) yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr