08.10.2024-16:34 (Son Güncelleme:08.10.2024-16:34)

Şırnak'ta Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı Yapıldı

Şırnak'ta düzenlenen toplantıda afet risklerinin azaltılması ile ilgili projeler ve planlar konuşuldu.

Şırnak’ta Afet Risklerini Azaltma Toplantısı

Şırnak’ta gerçekleştirilen İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Vali Birol Ekici toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Afet Risklerinin Azaltılması İçin Çalışmalar Başladı

Vali Ekici, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla tüm illerle video konferans yöntemiyle görüşmeler düzenlediklerini belirterek, afet risklerini azaltmak için yeni çalışmalar başlattıklarını vurguladı.

Deprem ve Afet Gerçekleri

Şırnak’ın bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Ekici, 1999 depreminden itibaren birçok afet yaşandığını ve bu süreçte ağır kayıplar verildiğini aktardı. Ekici, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremin ardından afet risklerinin azaltılması için hazırlanan planlamaların var olduğunu ifade etti:

"206 eylem planı mevcut ve bu planları sürekli güncelliyoruz. İlimizde 2000 yılından sonra toplam 8 deprem yaşandı. Bunun yanı sıra çığ, heyelan ve sel baskınları gibi çeşitli felaketlerle karşılaştık."

Vatandaşların Güvenliği İçin Çalışmalar Sürecek

Afetle mücadele konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek için okullarda ve mahallelerde bilgi artırıcı çalışmalara hız verileceğini ifade eden Ekici, vatandaşların olası afetlere karşı daha donanımlı hale getirilmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Uluslararası Yardımlar ve İşbirlikleri

Ekici, Türkiye'nin son yıllarda afet bölgelerine en fazla yardım yapan ülkeler arasında bulunduğunu ve bu alandaki çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Katılımcılar

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Alpaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Birlik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Birlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakkı Turğut ile AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek katıldılar.

Şırnak'ta "İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı" düzenlendi. Vali Birol Ekici, Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr