24.03.2021-14:25 (Son Güncelleme:24.03.2021-14:25)

Sırbistan'da Federasyon Başkanı Slavisa Kokeza İstifa Etti

Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Slavisa Kokeza, hakkında çıkan çirkin iddialar nedeniyle başkanlık görevinden istifa etti.

Yapılan resmi açıklamada Başkan Slavisa Kokeza'nın başkanlık görevinden istifa ettiği bildirildi. Bir sonraki seçime kadar Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanlığını, başkan vekilli Marko Pantelic'in geçici bir süreyle yürüteceği öğrenildi.

2016 Mayıs ayından beri Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanlık görevini yürüten Slavisa Kokeza, organize suç örgütü mensubu ve tribün lideri Vlejko Belivuk ile olan yakın ilişkisi nedeniyle uzunca bir süredir sotgulanıyordu.

Hakkında çıkan iddialar ile ilgili Slavisa Kokeza, yayımlamış olduğu istifa metninde hakkında çıkan suçlamaları düşürmek için mücadele etmeye hazır olduğunu söyleyerek, 2022 FIFA Dünya Kupası eleme karşılaşmaları öncesinde Sırbistan Milli Takımı'na huzurlu ve güvenilir bir ortam sunabilmek adına görevinden istifa ettiğini söyledi.

Hakkında ortaya atılan korkunç iddiaların görevine zarar verdiğini söyleyen Slavisa Kokeza, konuşmalarında son olarak , ' Kendimi adaletin ve hakikatin hizmetine koymak amacıyla Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden çekiliyorum. ' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr