23.10.2024-15:48 (Son Güncelleme:23.10.2024-15:48)

Sinop'ta Palamut Şenliği Coşku ile Kutlandı

Sinop Üniversitesi'nde düzenlenen Palamut Şenliği'nde bin palamut katılımcılara ikram edildi, etkinlik yoğun ilgi gördü.

Palamut Şenliği Sinop’ta Gerçekleşti

Sinop Universitesi tarafından organize edilen Palamut Şenliği’nde, ızgarada pişirilen bin palamut katılımcılara ikram edildi. 1 Eylül’de başlayan balık av sezonunda kentin denizlerinden bol miktarda yakalanan palamutlar, etkinlikte kullanıldı.

Yoğun Katılım

Öğrenci Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen şenliğe hem öğrenciler hem de vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, şehrin denizlerle çevrili olması dolayısıyla balıkçılığın önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Geleneği Devam Ettirmek

Taşdemir, önceki yıllarda yapılan hamsi şenliklerinin ardından bu yıl bol miktarda palamut olması nedeniyle palamut şenliğinin düzenlenmesine karar verildiği bilgisini verdi. Bu tür etkinliklerin, öğrenciler arasında sosyal bir dayanışma ve kaynaşma ortamı oluşturduğunu vurgulayarak, "Tahminlerin üzerinde bir katılım var. Bu durum, hem şehrin hem de üniversitenin bu tür etkinliklere ihtiyaç duyduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Görüşleri

Sinop Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Betül Çıplak, geçtiğimiz yıl hamsi şenliğine katıldığını belirterek, "Bu yıl da palamut şenliğine katıldık. Etkinlik oldukça güzel geçti. Sinop küçük bir yer olduğu için, bu tür etkinlikler öğrencilerin kaynaşması için önemli" dedi.

1. sınıf öğrencisi Etem Kurt ise Adana’dan geldiğini söyleyerek, "Karadeniz palamudunu burada yemek harika bir deneyim. Bu tür etkinliklere katılmak bizim için farklı bir deneyim" şeklinde ifade etti.

Eğlenceli Bir Kapanış

Şenlik, öğrencilerin müzik eşliğinde eğlenceleri ile sona erdi. Geleneksel balık festivali, katılımcılara keyifli anlar yaşatarak, dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Sinop Üniversitesince düzenlenen Palamut Şenliği’nde bin palamut ızgaralarda pişirilerek katılımcılara ikram edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr