25.10.2024-23:17 (Son Güncelleme:25.10.2024-23:17)

Sinema Senfoni Orkestrası, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filmine Destek Verdı

Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filmini vizyon gününde izledi.

Sinema Senfoni Orkestrası'nın Desteği

Yeni vizyona giren 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filmi, ilk gösteriminde Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi. Yönetmen Yağız Alp Akaydın tarafından hayata geçirilen bu film, Ahmet Adnan Saygun imzasıyla Türk operalarının ilki olan Özsoy Operası’nın sahne serüvenini beyaz perdeye taşıyor.

Film Gösterimi ve Duygular

Filmin görkemli müziğine katkı sağlayan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, vizyonun ilk gününde bir araya gelerek filmi izleme fırsatı buldu. Sinema Senfoni Orkestrası Ankara Müdürü Mutlu Özer, iki farklı orkestradan oluşan toplamda 60 kişilik ekiplerinin projeye katkı sağladığını açıkladı.

Özer, çekimler boyunca büyük bir keyif aldıklarını dile getirerek, filmin vizyon günü için 30 kişiden oluşan ekibiyle birlikte filme destek olmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Bu anlamda, filmi izlerken duygusal anlar yaşadıklarını belirten Özer, projede yer almaktan duyduğu mutluluğu şu sözlerle dile getirdi: 'Türkiye'nin ilk operasının yaratılış hikayesinin içinde yer almak, benim için olduğu kadar tüm arkadaşlarım için de büyük bir gurur kaynağı oldu.'

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr