26.05.2022-04:25 (Son Güncelleme:26.05.2022-04:25)

Sınav başarı duası: Sınavda başarılı olmak için okunması gereken dualar

Birçok öğrence sınava girecekleri zaman telaşa kapılarak başarılı olamayacaklarını düşünür. Bu gibi başarı kaygısı yaşanan durumlarda birçok öğrenci dualara sığınır. Peki, sınavlarda başarılı olmak için hangi duaları okumak gerekiyor? İşte sınavlarda okunacak dualar...

Sınavları için büyük bir gayret göstererek çalışan ancak yine de başarısız olma kaygısı taşıyan öğrencilerin yardımına dualar yetişiyor. Bizler hayatın her alanında elimizden geleni yapıp gerisinde Allah'a sığınmalıyız. Sınav kaygısı taşıyan öğrenciler de ellerinden geldiği kadar çalıştıktan sonra sınav dualarıyla Allah'a sığınarak başarısızlık korkularını yenebilir. Peki, sınavda başarılı olmak için hangi dua okunmalı? Sınavda okunacak dualar nelerdir?

Sınavda başarılı olmak için okunacak dua

Peygamberimiz (S.A.V) başarılı olmak için şu duayı önermiştir:

"Allümme inni es'elükes-sebate fim-emri ve es'elü azimet'r-ruşdi. Ve es'elüke şükra ni'metike ve husne'ıbadetike. Ve es'elüke lisanen sadikan ve kalben selimen. Ve e'uzü bike min şerri mata lemü. Ve es'elüke min hayri ma ta'lemü. Ve stağfiruke mimma ta'lemü. İnneke ente'allamü'l-guyub."

Manası: Allah'ım! Senden dinde sebat etmeyi istiyorum ve doğruluğa azmetmeyi istiyorum. Nimetine şükretmeyi ve sana güzel bir şeklide ibadet edebilmeyi istiyorum. Doğruyu konuşan bir dil ve eğrilikten uzak bir kalp diliyorum. Allah'ım! Senin bildiğin her çeşit şerden sana sığınıyorum. Bildiğin bütün hayırları senden istiyorum. Bildiğin günahlarımdan dolayı senden bağış diliyorum. Şüphesiz Sen gayıpları bilensin."

 

Nihat Hatipoğlu'nun başarı duası

İsra Suresi 80. Ayet 17/İSRA-80: Rabbim, girdiğim yere sıdk halinde girdir ve çıktığım yerden sıdk ile çıkart, ledünnünden zafere erdirici bir kudret oluştur bende!

- Ya rabbi, göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimi ve bağını çöz sözümü anlaşılır eyle. Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, senin rahmetine sığınıyorum.

"Rabbim, dürüst olarak yiğitçe girilmesi gereken yere, emniyetle girmemi sağla. Dürüst olarak yiğitçe çıkılması gereken yerden emniyetle çıkmamı sağla. Bana kendi katından yardımcı bir güç, beni destekleyen bir devlet, bir iktidar ver." diyerek niyaz edilmelidir. 

sumeyrak@gmail.com