08.07.2020-14:14 (Son Güncelleme:08.07.2020-14:12)

Şile Gezi Rehberi

Marmara Bölgesi'nin kuzeydoğusunda yer alan İstanbul'un bir ilçesi olan Şile, doğusunda Kandıra, güneydoğusunda Derince ve Körfez, güneyinde Pendik ve Gebz,e güneybatısında Çekmeköy ve batısında Beykoz ilçelerine bulundurur.

İstanbul'un en bilindik tatil beldelerinden biri olan Şile, bu şehrin en sessiz yerleri arasında yer almaktadır. Şile'de gezilebilecek en popüler yerleri sizler için şu başlıklar altında topladık:

Şile Feneri

1859 yılında inşa edilmiş bu tarihi Fener Şile'nin doğal güzelliğini seyretmek, aynı zamanda sessizlikle buluşmak için az bulabileceğiniz hoş mekanlar arasında yer almaktadır. Siyah beyaz şerit ile oldukça güzel bir görseli tanıklık eden deniz feneri, masmavi güzelliğin ortasında ihtişamlı bir manzaraya imza atmaktadır.

Şile Ayazma Plajı

İstanbul'dan vazgeçemeyenlerin ancak denize girmek isteyenlerin uğrak mekanı olan ve yıllardır varlığını sürdüren Ayazma Plajı, İstanbul'un en bilindik plajları arasında yer almaya devam etmektedir. Marmara Bölgesi'nin vazgeçilmez denizlerinden biri olan kişi ile Ayazma Plajı, dingin suyu ile göz kamaştırmaktadır.

Uzunkum Plajı

Tarihi Şile ilçesinin meşhur plajlarından biri olan Uzunkum Plajı, Ayazma Plajı’na nazaran biraz daha dalgalı denize sahip olsa da yine de sıklıkla tercih edilen plajlar arasında yer almaktadır. Uzunkum Plajı etrafında tesis edilen birtakım yapıtlar, plaja daha eğlenceli hale getirmekte ve İstanbullu gençlerin uğrak plaj mekanı olmaktadır.

Şile Kalesi

Marmara Bölgesi'nin en çok ziyaretçi kabul ettiği kalelerden biri olan Şile Kalesi, Şile ilçesinde bir plajın karşısında kıyı bölgesine yakın ancak deniz ortasında bulunmaktadır. Şile'de doğa harikası gün doğumu ve batımı sırasında oldukça fazla ziyaretçi kabul etmektedir.

Halk Plajı

Marmara Bölgesi'nin belki de en yoğun plajı Şile Halk Plajı’dır. Diğer plajlara nazaran daha uygun fiyatlı olan bu plaj, kalabalık plajların göz bebeği durumundadır.

Serintepe Piknik Alanı ve Restoran

Şile bölgesinde yaptığınız tatilde dinlenmek istediğiniz bir yer olursa şüphesiz tercih etmek isteyeceğiniz yer, Serintepe Piknik Alanı’dır. Denizi karşısına alan manzaraya sahip Serintepe Piknik Alanı gün batımında en çok tercih edilen mekanlar arasındadır.

Kumbaba Plajı

Şile’de bulunan diğer plaj denizlerine nazaran dalgalı ve soğuk olan bu deniz, Şile'de en çok kullanılan plajlar arasında yerini almaktadır. Mavinin tüm tonlarını görebileceğiniz bu plajda tuzlu suyun tadını çıkarmayı unutmayın.

Ağlayan Kayalar Şile

Şile ilinin en çok tercih edilen mekanı Ağlayan Kayalar’dır. Bu mekanın tercih edilmesinin sebebi ise bütün plajları karşısına alan bir şehir noktasına sahip olmasıdır. Gün içinde oldukça kalabalık olabilen ağlayan kayaları gün doğumu ve batımında sakin görmek mümkün değildir. Eğer seyir tepesinde yalnız kalmak istiyorsanız Ağlayan Kayalar’ın iç bölgelerinde büyük yeşil arazilerin içinde maviyi seyredebileceğiniz yerler bulabileceğinizden emin olmalısınız.

Selvi Sokak Çeşmesi

Şile ilçesinde bulunan servis sokağında tarihi çeşmenin adıdır. Şile’nin tarihi sokakları arasında gezerken bu çeşmeye uğramayı da unutmayın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr